Kestirimci Bakım’ın Zorlukları

“Durum izleme” kestirimci bakımda önemli bir rol oynar ve sorunların ciddileşmeden önce tespit edilmesine olanak sağlayarak maliyetli kesintileri önlemeye yardımcı olur. Genellikle yanlış hizalanmış, gevşek veya aşınmış parçalar makinada vibrasyona sebep olur ve vibrasyon arttıkça makinada oluşacak hasar da artar. Vibrasyon artışlarını saptamak için motorları, pompaları, kompresörleri, fanları ve redüktörleri izleyerek sorunları şiddetli hale gelmeden ve plansız sistem duruşlarına neden olmadan çözebilirsiniz.

Kablosuz Olarak Vibrasyon İzleme Durum İzlemeyi Kolaylaştırır

Banner'ın kablosuz vibrasyon ve sıcaklık sensörleri özellikle uzak makinalar için bir "makina uyarı ışığı" görevi de görmektedir. Varsayılan ayar olarak RMS hızını ölçer, böylece makina frekanslarındaki vibrasyonu en homojen şekilde ölçebilirsiniz. Vibrasyon ve Sıcaklık Sensörünü Banner kablosuz Node ile birlikte kullandığınızda; node üzerindeki indikatörlerle lokal olarak uyarı verebilir, sinyali merkezi bir konuma kablosuz olarak gönderebilir, vibrasyon ve sıcaklık verilerini Gateway'a iletebilirsiniz. Sensörlerin montajını standart braket, manyetik braket veya çift taraflı termal montaj bandı kullanarak kolayca yapabilirsiniz.

Banner’ın Kablosuz Vibrasyon Ve Sıcaklık Ölçüm Sensörleri
• Motor, kompresör, fan, pompa ve daha birçok makinada kullanılabilir 
• Kablosuz veri iletimi sayesinde vibrasyon takibi kolaylıkla yapılır 
• Makinanın durumunu izlemeyi kolaylaştırır 
• Arızaları önceden tahmin ederek duruș sürelerinin kısaltılmasını sağlar 
• Bakımlar daha verimli şekilde planlanır

BOTEK’in portföyünde bulunan Banner kablosuz vibrasyon izleme ve kestirimci bakım hizmetleri ile makinalarınızı sürekli olarak izleyerek bir adım öne geçebilirsiniz.
Alanında ülkemizdeki en fazla deneyime sahip şirketlerden biri olan BOTEK, endüstriyel otomasyon çözümleri ve çözümler sonrasındaki hizmetlerini ayrıntılı sistem mühendisliği ile birlikte Türkiye'nin her köşesine sunmaktadır.

http://www.botekotomasyon.com/