Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli kuruluşu PETLAS, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında en büyük 100 sanayicisi arasında 82. sırada yer alarak hedefini gerçekleştirdi. 

13 BASAMAK BİRDEN YÜKSELDİ

Yüzden fazla ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren firma, 2020 yılında 95. sırada yer alırken, 2021 yılıdna 13 basamak birden yükselerek 82. sıraya yerleşti.

Şirketin 2020 yılında üretimden net satışları 2 milyar 831 milyon 973 bin 912 TL olarak gerçekleşti. Firma bu kalemde, bir önceki yıla oranla yüzde 27'lik bir büyüme kaydetti.

"ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ DÜNYA PAZARLARINA SUNUYORUZ"

Söz konusu yükselişi ve başarıyı değerlendiren AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, başarıda sektöründe lider oldukları Ar-Ge alanının yanı sıra kapasite ve marka yatırımlarıyla, artış gösteren ihracatın da payının büyük olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirdikleri yatırımlar ile sağlanan kapasite artışı ve artışın değere dönüşmesini ivmeleyen marka yatırımlarının firmalarının büyüme ivmesini güçlendirdiğini vurgulayan Özcan, sektörlerinin yerli sermayeli Ar-Ge lideri olduklarına dikkat çekti.

Yerli Ar-Ge güçleriyle geliştirdikleri yüksek kaliteli ürünlerle, premium binek araçları dahil birçok yeni segmentte başarılı olduklarını kaydeden Özcan, "Kendi geliştirdiğimiz teknolojilerimizle, binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden İHA’lara, ülkemizi geleceğe taşıyan lastikleri üretiyoruz ve bu lastikleri bir Türk markası olarak dünya pazarlarına da sunuyoruz." şeklinde konuştu.