Pişirilmiş gıda üreticilerinden Pek Makina, Schneider Electric'in son teknoloji ürünü çözümleri ile hem mevcut üretim kapasitesini artırdı hem de üretim programlarını yeniden düzenledi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Schneider Electric OEM Satış Müdürü Hakan Şençiçek, “Sunduğumuz çözümle, hem yeni üretim hattına gerek olmadan tesisin üretim hızını ve kapasitesini artırdık hem de mevcut üretim programlarıyla ilgili olarak yeniden düzenleme esnekliği sağladık" dedi.  

ÜRETİM BANTLARININ HIZI YÜZDE 18 ARTTI 

Eskişehir'de 25 yıldır ürettiği bisküvi, kraker, kurabiye ve kek gibi ürünler üreten Pek Makine, dünya çapında 32 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Bu noktada artan talebe cevap vermek için üretim hızını ve kapasitesini artırmayı hedefleyen Pek Makine, yeni tesis yatırımı yapmadan bunu başardı. Pek Makine tesislerine entegre edilen, Schneider Electric'in yüksek verimli dijital ürünü EcoStruxure tabanlı makine kontrol ve otomasyon yazılımı ile, üretim bantlarının hızı yaklaşık yüzde 18 arttı. Bu sayede Pek Makine, çok daha verimli ve güvenilir bir üretim sürecine ulaştı.

“TESİSTE MAKSİMUM GÜVENLİĞİ GARANTİLEDİK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Pek Makine yöneticilerinden Necdet Peker, "Tesisimize yeni hatlar eklemeden, büyüme hızımıza yetişecek kapasite ve süratte etkin bir çözüm arıyorduk. Schneider Electric teknolojisi, tesisimizin ve çalışanlarımızın maksimum güvenliğini de garantileyerek bize bu çözümü sağladı." ifadelerini kullandı. (AA)