NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

Plastic Omnium ile ElringKlinger ortak şirketi olan EKPO, Çin sektörüne yönelik yakıtlı akülerin geliştirilmesi amacıyla DR Powertrain ile bir partnerlik anlaşması imzaladı.

OTOMOBİL DIŞI UYGULAMALARA DA ENTEGRE EDİLECEK

İmzalanan protokol, EKPO tarafından sağlanan MN5 ve MN12 akülerinin Çin üretim sistemlerine otomobil ve otomobil dışı uygulamalar için entegre edilmesini öngörüyor. 

Ortaklık, gelecek dönemde Çin'de başka alanları hedeflemeyi de öngörüyor. Şanghay yakınındaki Suzhou'da yerleşik olan EKPO fabrikası, konumu ve yapısı itibarıyla, yakıtlı akülere ilişkin diğer faaliyetler için de Asya merkezi olarak işlev görmeyi planlıyor.

"DAHA GÜVENİLİR VE YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER SUNACAĞIZ"

Diğer yandan, EKPO'nın hissedarı ElringKlinger,  Çin-Alman firması DR Powertrain işletmesinin yakıtlı pillerin yapımını ve birçok araca entegrasyonunu tanınmış Çinli ve global üreticiler ile beraber gerçekleştirdiğini açıkladı.

DR Powertrain Genel Müdür Yardımcısı ve Satış Sorumlusu Haiyu Gao, EKPO ile yapılan bu ortaklığın her iki şirkete de üretim yöntemlerini güçlendirme imkanı vereceğini belirtti. Haiyu, ortaklığın, büyük Çinli otomobil üreticileri için şimdiden projeler yaptıklarını ve müşterilerine daha güvenli ve yenilikçi bir çözüm nesli sunacaklarını duyurdu.

HEDEFİNDE GEMİLER VE TRENLER VAR

Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başlayan EKPO, Almanya'da, senede 10 bin yakıtlı akü üretme kapasitesine sahip bir ilk tesis olma özelliğiyle öne çıkıyor. Yöneticiler söz konusu kapasitenin gelecek senelerde siparişlere paralel bir şekilde artabileceğini ifade ediyor.

Binek otomobil ve otobüslerin yanı sıra ticari araçlara yönelik çözümler üreten şirket, faaliyet alanını gemilere ve trenlere doğru genişletmek için de çalışmalar yapıyor.