Gün boyunca makina sektörünün sorunlarını, çözüm önerilerini ve 2030 hedeflerini masaya yatıran sektör temsilcileri, Türkiye’deki makina sektörünü çok daha ileriye taşımakta kararlı olduklarının altını çiziyor.
“Milli Teknoloji Hamlesinde Makine Sektörü” adlı panel ile birazdan yerli teknolojinin makina sektörüne ve Türk ekonomisine katkıları değerlendiriyor.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın Başkanlığında düzenlenecek olan panelde MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Bilişim Sektör Kurulu Başkanı Fahrettin Oylum, Durmazlar Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, ENOSAD Eski Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, ODTÜ – Biltir Merkez Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gökler, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necati Aras, TÜSİAD SDkare Programı Görev Gücü Başkanı Perihan İnci ve Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak katılım gösteriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın milli teknolojiyle ilgili gerçekleştirdiği çalışmaları ve gelecek planlarını anlatarak başlayan Kacır, “Günümüz dünyasında ülkelerin tam bağımsız olması yerli ve milli teknolojiden geçmekte. Biz de bu yüzden milli teknoloji hamlemizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.