Zirai ve iş makinası lastikleri sektöründe faaliyet gösteren ÖZKA Lastik, Kuzey Amerika’nın en önemli tarım fuarlarından Expo AgroAlimentaria Fuarı'na katılarak ürünlerini sergiledi. Meksika-Guanajuato’da 9-12 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenen fuar, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi.

ÜRÜN GAMI VE MARKA İMAJINA KATKIDA BULUNDU

Firmanın konvansiyonel ve radyal lastikleri ile yerini aldığı 100 metrekarelik fuar standında sergilenen ürünler, ağırlıklı olarak sektörün kullanımına uygun zirai lastiklerden oluştu. 

Hedef pazarlarından olan Meksika'ya yönelik atılacak adımlar açısından önemli bir etkinlik olan fuar kapsamında ürün gamının ve marka imajının sergilenmesi hedefiyle başarılı bir organizasyonu geride bırakmış oldu.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

"PAZARDA ÖNE ÇIKMAK İÇİN VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPTIK"

Fuar 52 ülkeden toplamda 120 binden fazla ziyaretçiyi ağırlarken, firmanın standı ve sergilediği ürünleri yoğun ilgi gördü. Markanın ürünleri, Meksika ve Kuzey Amerika’nın yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen sektör temsilcilerine tanıtıldı. 

Organizasyon ile ilgili görüşlerini paylaşan ÖZKA Lastik Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Kanık, gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve pazarda söz sahibi olmak adına verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

DÜNYA MARKASI OLMA HEDEFİNE DOĞRU İLERLİYOR

Kanık Şirketler Grubu çatısı altında 1991 yılında faaliyetlerine başlayan ve Kocaeli’nde yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda üç ayrı fabrika ve depoya sahip olan şirket, geçen yıllar doğrultusunda artan üretim kapasitesinin yanında genişleyen satış ve dağıtım ağı ile büyümesine devam ediyor.

İlk lastik üretimine başladığı 2005'te günlük 15 ton üretim yapan firmanın üretim kapasitesi 2021 yılı itibarıyla tamamladığı yatırımlarla birlikte yüzde 55’lik bir artış göstererek 200 tona ulaştı. Marka, yeni üretim bantlarının da devreye girmesiyle birlikte yıl sonunda geçtiğimiz yıla oranla cirosunda yüzde 61'lik bir büyüme öngörüyor.

Üretiminin yüzde 65'inin yurt dışında 80'i aşkın ülkeye ihracatını gerçekleştiren şirketin en fazla dış satım yaptığı ülkeler arasında Almanya, Amerika, Cezayir, Fas, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Mısır, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan ve Tunus bulunuyor. Gelecek yıl Meksika, Brezilya ve Güney Afrika pazarlarında da ihracatını artırmayı hedefleyen ÖZKA Lastik, ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak ve hedef pazarlarda yatırım yaparak bir dünya markası olma hedefine doğru ilerliyor.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜZDE 14 ARTIRACAK

Söz konusu hedefleri kapsamında kapasite yatırımları yapan firma, 2022 yılı itibarıyla devreye alınacak olan üretim süreçlerine yönelik yeni yatırımları ile beraber üretim kapasitesini yüzde 14 artırmayı planlıyor.