Modern ve tam entegre üretim tesislerinde 16 bini kapalı olmak üzere 17 bin metrekarelik alanda alüminyum ve PVC profillerin işlenmesinde kullanılan makinaları üreten Özçelik Makina; alüminyum kompozit panel, demir ve çelik profil gibi farklı endüstriyel ürünlerin işlenmesine imkan sağlayan nitelikli makinaları da üretiyor. Yıllık 40 bin adet üretim kapasitesine sahip olan firma 70’ün üzerinde makina çeşidiyle 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Ar-Ge çalışmaları sayesinde otomasyon ağırlıklı çalışmalarını da hızlandıran firmanın Genel Müdürü Hasan Özçelik ile bir araya geldik.

Fanuc’la yapılan iş birliği beraberinde Özçelik Makina’ya neler getirecek? Kullanıcılar için bu iş birliği ne ifade etmeli? 

Satış ağımızın gün geçtikçe dünyaya yayılıyor olması böyle bir ortaklığı gerektirdi, diyebilirim. Otomasyon çözüm ortağımızın servis ağının ve kalitesinin önemli derecede iyi olması, bize uluslararası pazarda daha fazla güven sağlayacak ve kalite algımızı pekiştirecek. Bu iş birliğinin bizim için en önemli kısmı Özçelik makinalarının daha da kullanıcı dostu olacak olması. Dünya sektör kullanıcıları Fanuc’u tanıyor, hemen hemen tüm operatörler Fanuc sistemini kullanabiliyor. Bu durumun kullanıcı kaynaklı arızaları en aza indireceğini öngörüyoruz.  Ayrıca, nitelikli iş gücünün bulunması zor olan ülke sektöründe de bu durum hem kullanıcıya hem de bize büyük fayda sağlayacak. 

Ayrıca dünya standartlarında ürettiğimiz makinaları, dünya fabrika otomasyon şampiyonu ile destekliyor olmamız Türk sektörü için önemli bir hamledir. 
Bizim sektörün en önemli satış stratejilerinden birisi sizin de bildiğiniz gibi deneyimlemektir. Özçelik Makina’nın yurt içi pazarında olan lider konumu, Fanuc’a ihtiyaç duyduğu hedef kitleyi sunuyor. Fanuc kalitesini, sektör kullanıcılarının Özçelik Makine aracılığıyla deneyimlemesini sağlayarak Türkiye’deki pazar payını daha fazla artıracaktır.

Sektör kullanıcılarına iş birliğinizle ilgili vermek istediğiniz bir mesaj var mı?    

Özçelik Makina olarak her zaman kendimizi geliştirmeye, dünya standartlarındaki teknolojiyi üretim bandımıza taşımaya ve kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye özen gösteriyoruz. 
Fanuc ile uyumlu bir çalışma