Otomotiv sanayinin bölgedeki en büyük uluslararası buluşma noktası olan, Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle düzenlenen Automechanika Istanbul 2022 Fuarı, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. 

Fuar, 5 Haziran 2022 saat 17:00’ye kadar devam edecek.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

FİZİKSEL VE DİJİTAL PLATFORM ÜZERİNDEN BİR ARAYA GETİRİYOR

Son olarak 18-21 Kasım 2021 tarihlerinde 652 katılımcı firma ve 121 ülkeden 32 bin 758 satın almacıyı bir araya getiren fuar, bu sene 40 bini aşkın profesyonel ziyaretçi beklentisiyle 28 farklı ülkeden, 825 katılımcı firmaya fiziksel ve dijital platform üzerinden ev sahipliği yapıyor.

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Otomotiv İhracatçı Birlikleri (OİB) iş birliğiyle organize edilen alım heyeti programı çerçevesinde dünya genelinde 12 farklı ülkeden yüksek bütçeli satın alma yetkilileri, fuar süresince programa kayıtlı katılımcılarla B2B ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tüm otomotiv endüstrisi paydaşlarına bir ticaret fuarından daha fazlasını sunan fuar, dört gün zarfında birçok etkinliğe de sahne olacak.

Fuarı ziyaret eden sektör profesyonellerinin katılabileceği, Castrol sponsorluğunda düzenlenen ve geleceğin e-mobilite teknolojilerinin işleneceği Automechanika Academy çatısı altında, sunumlar, söyleşiler, etkinlikler, atölyeler arasında otomotiv sektöründe kadın istihdamının ele alınacağı “Womentalk” paneli, otomobil bakım profesyonellerinin üç farklı kategoride kozlarını paylaşacağı “TOBFED: Ustalar Yarışıyor” etkinlikleri ve çok daha fazlası sektörün özel isimlerinin katılımıyla sürecek.

AÇILIŞTA SEKTÖRÜN ÖNEMLİ İSİMLERİ BULUŞTU

Türkiye'nin ihracatında en önemli paya sahip olan otomotiv sektörünün önde gelen kurumlarını temsilen, OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, TAYSAD Başkan Yardımcısı Yakup Birinci, OSS Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp, Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu ve Automechanika Marka Müdürü Michael Johannes, Messe Frankfurt Istanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Annika Klar açılış töreninde birer konuşma yaptı.

Törende söz alan tüm isimler, fuarın açılışından itibaren görünen yoğunluktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek küresel salgın sonrası yeniden tam anlamıyla uluslararası bir buluşma olacağına duydukları heyecana dikkat çekti.

AUTOMECHANİKA FRANKFURT ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Öte yandan 13-17 Eylül 2022 tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek ve Türkiye’den yine rekor bir katılımın sağlanacağı Automechanika Frankfurt Fuarıyla ilgili son gelişmelerin ve trendlerin paylaşılacağı basın toplantısı da, 3 Haziran 2022 saat 11:00’de Automechanika Marka Müdürü Michael Johannes’in katılımıyla gerçekleşecek.

Simültane tercüme ile tüm dünyadan profesyonellerin takip edebileceği Automechanika Academy özel programının tamamı aynı zamanda Youtube ve fuarın dijital platformlarından da canlı olarak yayınlanacak. 

Ayrıca OSS’nin 4 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 16:00’da başlayacak 7. OSS Konferansı’nda, otomotiv satış sonrası endüstrisinin en önemli satın almacılarından LKQ firmasının CEO’su Arnd Franz, sektörle ilgili yorum ve görüşlerini izleyicilere aktaracak.