Otomotiv sektörü için önemli çalışmalara imza atan BM Makina Grup, şimdi de elektrikli otomobil fabrikalarının kurulumlarında ihtiyaç duyulan sistemler hazırlıyor.  Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren
BM Makina Grup Genel Müdürü Kenan Bebek, “Elektrikli otomobil fabrikasının kurulumu için BKB ve Liftket sistemlerimiz biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bu sistemler birçok alanda uygulanıyor ve birçok uygulama örneği bulunuyor. Otomotiv fabrikalarının olmazsa olmazı enerji iletim sistemleridir. Bu konuyla ilgili olarak ise Vahle markasıyla fabrikaların ihtiyacına çözüm sunabiliyoruz. Ayrıca gelecekte çok kullanılacağını düşündüğüm temassız enerji sistemlerinin otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için uyguluyoruz.  Bu sistemlerin elektrikli otomobil fabrikasında kullanılabileceğini düşünüyorum” dedi. 

“TEMASSIZ ENERJİ İLETİŞİM SİSTEMLERİNDE BİRÇOK AVANTAJ VAR”

Gelecek yıllarda birçok endüstriyel tesiste yoğun olarak kullanılacağını söyleyen Bebek, bu sistemi şu sözlerle açıkladı: “Temassız enerji iletim sistemi, hareketli transfer arabalarının enerjisini aynı hat üzerinde temas etmeden alan bir sistemdir.” Bebek, zemine gömülmüş olan bir kablodan ekipman hareket ettiğinde enerjisini temas etmeden alabildiğine dikkat çekti. Bebek, avantajlarını ise şu şekilde sıraladı: “Bu sistemin öncelikle montaj kolaylığı gibi bir avantajı bulunuyor. Ayrıca herhangi bir temas ya da sürtünme olmadığı için hiç bakım gerektirmiyor. Böylelikle birkaç sene içerisinde kendisini amorti ediyor.”