Otokar, yarın Bahreyn’de başlayacak ve 16 Kasım’a dek sürecek Havacılık BIAS 2018’de zırhlılarıyla, yüzde 100 yerli üretimle gerçekleştirilen kule sistemlerini görücüye çıkaracak.


Koç Topluluğu iştiraklerinden, milli askeri araç üreticisi Otokar, kara sistemlerindeki yeteneklerini uluslararası camiada sergiliyor.


OTOKAR SAVUNMA SİSTEMİ KÖRFEZ'DE


Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, TSK ve kolluk kuvvetlerinin ürün sağlayıcılarından Otokar'ın, yeni geliştirdiği sistemlerle, uluslararası camiada da iddialı bir yere sahip olduğu belirtildi.


30 binden fazla patentli ürünüyle Otokar’ın, 32 ülke ve 55 noktada alıcılarıyla buluştuğunu söyleyen Görgüç,

"32 ülkeden biri olan Bahreyn’de de 17 yıldır ürünlerimizle varız. Bu şartlar altında BIAS 2018’e  katılmaktan kıvanç duyuyoruz." dedi.


KÖRFEZ ÜLKELERİNDE OTOKAR NEDEN GÜÇLÜ?

Otokar'ın savunma sistemi ürünlerinin, Körfez ülkelerinde en çok tercih edilen ve cazip ürün durumuna işaret ederek, "Tamamen milli bir şirket statüsüyle ürünlerimizin, BM’den Avrupa’ya, Afrika ve NATO ülkelerine, kadar dünyanın dört bir tarafında aranan ürün olmasından, kıvanç duyuyoruz.


Savunma sanayinde,  18 yıl önce başlayan Körfez bölgesindeki varlığımız artarak devam ediyor.


Otokar Land Systems adındaki şirketimizi 2016’da BAE’de kurduk. İki yıl önce, bu bölgede konuşlanmamız, bugünkü kuvvetli ilişkileri getirdi.

Otokar, Körfez ülkelerinde yalnızca ürün sağlayıcı olarak algılanmıyor, satış sonrası hizmetleriyle, ileri teknoloji transferini tam zamanında götürmesiyle de öne çıkıyor." dedi.