Koç Grubu firmalarından Otokar, şehirler arası, servis ve okul taşımacılığı gibi geniş bir kullanım alanı sunmak üzere tasarlanan ve büyük beğeni toplayan otobüsü Territo U ile uluslararası alanda iki farklı ödülün sahibi oldu.

BIG SEE AWARDS'TA MOBİLİTE ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Otokar Ticari Araçlar Endüstriyel Tasarım ekibi tarafından Türkiye’de tasarlanan ve tamamı Otokar mühendisleri tarafından üretilen araç,  ilk ödülünü "BIG SEE Awards 2021"de kazandı. 

Şirket, ilki 2018'de gerçekleştirilen ve bu yıl 21 ülkeden katılımı ile düzenlenen BigSEE'de "Mobilite" dalında ödülün sahibi oldu.

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

EUROPEAN PRODUCT DESİGN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Sınırları aşan tasarımıyla araç, ikinci ödülünü ise European Product Design Award’tan kazandı. Araç, dünyanın dört bir yanından binlerce tasarım projesinin yarıştığı organizasyonda, "Ulaşım ve Toplu Taşıma" alanında ödül almaya hak kazandı.

"ULUSLARARASI RAKİPLERİMİZİ GERİDE BIRAKTIK"

Söz konusu ödüller hakkında görüşlerini paylaşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç,  araçlarının tasarım, özellik ve konfor olarak büyük beğeni topladığını dile getirdi.

Ar-Ge çalışmalarından aldıkları güç ile geride bıraktıkları 58 yılda birçok ilke imza attıklarını belirten Görgüç, "Geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda yeni tasarım, donanım ve uygulamaların geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Dünya metropollerinde toplu taşımacılık alanındaki araçlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin yanı sıra başta Avrupa olmak üzere pek çok ülkede milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunuyoruz. Uluslararası rakiplerimizi geride bırakarak layık görüldüğümüz her iki ödülle gurur duyduk." dedi.

Görgüç, söz konusu ödülde emeği geçenlere ve layık görenlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.