Otokar, 2020'nin en büyük ihracat anlaşmalarından birine imza attığı ve teslimatlarına başladığı 117 adet alçak tabanlı küçük otobüs modeli Otokar Sultan LF otobüsün, dahili retarderlı Allison T3270R xFETM tam otomatik şanzıman donanımı ile Gürcistan'a teslimatı devam ediyor.

Ülkenin toplu taşımasına katkı sağlayacak ve beş farklı şehirde hizmet verecek otobüs; tasarımı, konforu, teknolojisi ve düşük işletme giderleri ile başta uluslararası kullanıcılardan olmak üzere büyük talep görüyor. 

"DEĞER KATMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Teslimata ilişkin görüşlerini paylaşan Allison Transmission Türkiye Satış Müdürü Berk Gönenç, “Önden motorlu ve yüksek tabanlı otobüs modeli Otokar Sultan araçlarında Allison T2100 xFETM model tam otomatik şanzımanımız kullanılırken, tam alçak tabanlı şehir içi küçük otobüs modeli yeni Sultan LF’de Allison T3270R xFETM şanzıman donanımı bulunuyor. Otokar Sultan LF, şehir içi yolcu taşımacılığına yüksek standartlar sunuyor. Marka olarak, bu standartlara değer katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

"İVMELENMEYİ VE MANEVRA KABİLİYETİNİ ARTIRIYOR"

Şanzımanlarının, manevra kabiliyetini ve ivmelenmeyi artırdığını ifade eden Gönenç, şehir içinde dar yollara sahip, sık dur kalkın gerektiği güzergahların yanı sıra Gürcistan gibi dik yokuşların ve inişlerin bulunduğu coğrafi koşullarda da aracın büyük bir avantaj sağladığının altını çizdi.

Tork konvertörü sayesinde baskı balata sistemi kullanılmadığı için bakım maliyetlerini azalttığını kaydeden Gönenç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Debriyaj arızaları veya değişim gerekliliği ortadan kalktığı için daha az bakıma giren aracın aktif kullanım süresi artarak filonun daha verimli yönetilmesini sağlıyor. Öte yandanşanzımanlarımızın uzun kullanım ömrü ve bakım kolaylığı sayesinde sadece periyodik yağ ve filtre değişimi yeterli oluyor. Tüm bunlar da aracın toplam sahip olma maliyetini iyileştirerek otobüs filolarına avantaj sağlıyor."