Kararlı sistem  “ince” moddan “kalın” moda basitçe değişmez. Artımlı olarak ve tam kontrol sağlayarak ışın modunu güvenli bir şekilde değiştirir. Ayrıca, tüm malzeme aralığı üzerinde tam kontrol sağlamak için ışın modunu adım adım değiştirir. Bununla birlikte ışın modu yüksek hızlı delme ve arttırılmış üretkenlik avantajını sağlamak için delme ve kesme arasınıda anında değiştirilebiliyor.

Bu sistemin diğer bir avantajı ise tek bir Lens ile geniş kalınlık aralığında kesim için de kullanılabiliyor olmasıdır. Bu sayede sistem ile ön hazırlık zamanı azalır, masrafların önemli ölçüde düşük olmasını sağlar ve hataları ortadan kaldırır. AMADA’nın yüksek güçlü 6kW ve 9kW fiber lazer makinaları sayesinde, kanıtlanmış 3kW Fiber üniteleri, değişken Işın Kontrol teknolojisi ile üretimin tüm gereksini karşılanır, bu sayede parça başına maliyet ve daha yüksek karlılık sağlanır.

MP FLEXİT - OTOMATİK SAC YÜKLEME/BOŞALTMA

MP Flexit otomasyon modülü sürekli, otomatik makina kullanımını artırmak için yükleme ve boşaltma sağlar. 3000 kg’lık sac paleti sistem paletine yüklenebilir ve bitmiş parçalar bir zincir tahrik sistemi vasıtasıyla bir palet üzerine boşaltılır. Zincir tahrik sistemi yüksek kaliteli parçaların istiflenmesini sağlar ve bitmiş parçalarda forklift yardımı ile diğer boşaltma alanına gönderilir. Kesilen parçalar çabucak çıkarılır. Lazer çalışırken forklift ile bir sonraki aşamaya olan diğer üretim sürecine taşınır.    MP Flexit 3 metre uzunluğundaki sac levhaların orta seviye üretimler için mükemmel bir çözümdür.

AMADA’NIN YENİ PROJELERİ

Arge Merkezi;

Geliştirme Merkezinde bulunan yaklaşık  200 personel geliştirme çalışmalarına aralıksız olarak devam ederek dünya ölçeğindeki müşterilere yeni teknolojiyi ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.İnovasyon Odalar  adı verilen 4 adet en son tasarım ses  ve video aksesuarları ile donatılmıs mekanlarda, müşteriler ve amada personeli her türlü sac metal konusunda teknik çalışmaları yapabiliyorlar.Sacın stokdan gelişinden, son halini alıncaya kadar her aşama 3D CAD altyapısı ile hazırlanmış olup imalat aşamalarını simulasyon ile görebileceğimiz system ile takip ediliyor. 

Yedek  Parçalar Merkezi;

Kurumsal hizmet operasyonun temel taşlarından biri olan bu  tesis, büyük  bir bilgi ağı ile  küresel envanterleri ve talepleri, tarihsel servis kayıtları ile derleyerek yedek parçada kusursuz hizmet veriyor.  80.000 farklı kodda 1,3 milyon parça kapasitesi bulunan merkez, şu anda 60.000 farklı kodda  930.000 parçala adediyle CNC sac metal işleme makine endüstrisinin en büyük yedek parça merkezidir. Parçalar merkezi dünya çapında  hizmet verip 24 saat parça temini operasyonu sağlamak amacı ile kurulmuştur. Firmanın hedefi sevkiyatı Japonya’da  bir gün içinde ve iki gün icınde uluslararası kullanıma sunmaktır.