105.8 frekansından yayın yapan ST Endüstri Radyo’da Recep Akbayrak’ın hazırlayıp sunduğu Şirketler Arası Pazarlama programının konuğu Keramik Makina Genel Müdürü Cem Büyükçıngıl, son dönemde Ar-Ge merkezlerinde geliştirdikleri ve yurt içinin yanı sıra yurt dışında da büyük talep gören makinalarıyla ilgili bilgiler verdi.

“İHRACATTA BÜYÜK TALEP GÖRÜYOR”

Büyükçıngıl, yaklaşık 2 ay süren bir Ar-Ge çalışmasının sonucunda hayata geçirdikleri ve uluslararası alanda da büyük talep gören ürünlerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Biz çok yoğun olarak Stretch Hood makinası yapıyoruz ve 2010 bugüne kadar ki Stretch Hood makinalarımız 130*120 cm ebadındaki paletler içindi. Maksimum yüksekliği 2,5 metreydi. 2 ay önce Ar-ge merkezimizin ilk ürünü olarak 130 cm eninde 270 cm uzunluğundaki bir palete veya ürüne 3 metre yüksekliğindeki bir istifi Stretch Hood yapabilen bir makina geliştirdik. Alçı levhaların, MDF sunta levhalarının, taş yünü veya cam yünü levhalarının tek makinada tamamıyla su geçirmez ve sıkı bir şekilde Stretch Hoodlanmasını yapan büyük boyutlarda, XL makina dediğimiz makinayı Ar-ge merkezimizde geliştirdik.”

Almanya, İtalya ve Danimarka’nın ardından söz konusu ebattaki ürünleri Stretch Hood yapabilen makinayı üreten dünyadaki dördüncü firma olduklarının altını çizen Büyükçıngıl, bir Türk firması olarak bundan son derece gurur duyduklarını ve ürünün ihracatta büyük talep gördüğünü söyledi.

“YÜZDE 5’İNİ AR-GE’YE AYIRIYORUZ”

Yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 5’lik kısmını Ar-Ge faaliyetlerine ayırdıklarını ifade eden Büyükçıngıl, toplam 75 çalışanı bulunan Keramik Makina’nın Ar-Ge Merkezinde ise toplam 43 kişinin görev aldığını vurguladı.