Geçtiğimiz yıl başlayan projenin yeni bir adımı olarak, CM radyal boşluk şimdi sabit bilyalı rulmanlar ürün yelpazesinin tamamına yayılıyor; böylece önümüzdeki aylarda 00 ila 06 arasındaki delik çapı kodları da mevcut olacak. İlk aşamada zorlu gereksinimlere sahip uygulamalar - özellikle elektrik motorları - için tasarlanan  NTN  marka CM radyal boşluklu sabit bilyalı rulmanlar, firmanın yeni atılımı olarak öne çıkıyor. Radyal boşluk ve ses seviyeleri bakımından önemli gelişmeleri bünyesinde barındıran bu rulmanların kalitesi de, imalat sürecindeki sıkı kontrol prosedürleriyle garanti altına alınmış durumda. Bu seri ile NTN-SNR, endüstride kullanılan standart referansların yerini alabilecek, daha yüksek kalitede sabit bilyalı rulmanlar sunuyor. Böylelikle NTN-SNR, kendi standartlarını daha da geliştirerek, tüm müşterilerine, distribütörlerine ve son kullanıcılarına NTN Japon tasarımının en iyisini sunma konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguluyor.

SES SEVİYESİNDE ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALMA

Üstün Japon kalitesi Avrupa endüstrisinin hizmetinde NTN’nin CM radyal boşluklu sabit bilyalı rulmanları, sessiz rulmanlara ihtiyaç duyulan elektrik motoru uygulamaları için özel olarak tasarlandı. Bu CM rulmanlar, normal radyal boşluk sınırları içinde kalan, ancak düşük boşluk toleransları olan radyal boşluk özelliğine sahip (örneğin, 50 mm'lik bir delik çapı için, normal radyal boşluklu bir rulman 6 ila 23 mikron arası boşluğa sahipken, CM radyal boşluk 9 ila 17 mikron arasıdır). Bu inovatif teknik özellik, rulmanın titreşim seviyelerini ve buna bağlı olarak kullanım sırasında çıkardığı sesi önemli ölçüde azaltıyor. Laboratuar testleri -3 dB'ye kadar bir azalmayı ortaya koymakta: Bu da konvansiyonel standart boşluklu ürünlere kıyasla yarı yarıya azaltılmış bir ses seviyesi anlamına geliyor.
CM radyal boşluk, üretim sürecinin mükemmel şekilde kontrolü ve NTN’nin dünyaca ünlü teknik uzmanlığı sayesinde ortaya çıktı. Üretilen her parça, boşluk değeri ve ses seviyelerini garanti etmek için sıkı şekilde denetleniyor.

NTN’NİN CM RADYAL BOŞLUKLU SABİT BİLYALI RULMAN ÜRÜN GRUBU  

• Tekli kutularda sunulan 249 referans
• 10 ila 160 mm arası delik çapları
•  Sabit bilyalı rulmanlar
• Açık 
• Metal kapaklı, 5K gres 
• Temaslı keçeli, 5K gres 
• Temassız keçeli, 5K gres

KULLANIM KOLAYLIĞI

CM radyal boşluklu bu rulmanlar, normal radyal boşluğa sahip muadilleriyle aynı montaj parametrelerine sahip olup, tamamen değiştirilebilir özellikte. Devir açısından aynı yük kapasitelerine ve aynı performans seviyelerine sahipler. Keçeli referanslar (metal kapaklar ve keçeler) için, ürünler yüksek performanslı bir gres kullanılarak ömür boyu greslenmiş olarak sunuluyor (5K son eki). Müşterilerin bu gelişmeyi kolayca ayırt edebilmelerini sağlamak amacıyla rulman tanımı sistematik olarak CM son ekini içermekte. İlk parçaları zaten satışta olan bu serinin tamamının piyasaya sürülmesi yakında tamamlanacak. NTN-SNR, Avrupa pazarında bu kalitedeki rulmanları sunan tek firma konumunda, bu da markanın premium pozisyonunun ve "NTN tarafından üretilen" kaliteyi endüstriyel pazarlarda kullanma konusundaki kararlılığının bir göstergesi.