Uluslararası bir ağaç işleme makinesi imalatçısı, tabla kılavuz makaralarının sürekli olarak arızalanması konusunda sıkıntı yaşadıktan sonra, sorunu çözmek için NSK'nın uzmanlığına ve AIP Katma Değer Programı'na başvurdu. NSK'nın, şirketin işçilik ve montaj maliyetini azaltarak yılda toplam €13,333 tasarruf yapmasına yardımcı olmasıyla bunun kazançlı bir karar olduğu ispatlanmış oldu.

NSK, müşterinin tesisine vardığında tabla kılavuzlarıyla ilgili sıkıntıyı araştırmaya koyuldu ve mevcut rulmanların dayanıklılığının yetersiz olduğunu ortaya çıkardı. Bu sıkıntı ile rulman montaj yöntemlerinin uyuşmazlığının bir araya gelmesi, sık sık ortaya çıkan arızalara yol açıyordu. Yüksek dayanıklılık değerleri nedeniyle, NSK kasnak rulmanlarını kullanmaları yönünde bir teklifte bulunuldu. Tutarlı bir tabla kılavuz montajını mümkün hale getiren uygun bir NSK eğitim programı ile beraber sorunun çözüleceği planlanmıştır. Beklenildiği gibi, bu eylemler makinenin hatasız çalışmasını ve rulmanların montaj sürelerinin azalmasını sağladı.

NSK kasnak rulmanları, tasarımda keçeli çift sıralı eğik bilyalı rulmana karşılık gelmektedir. Silindirik veya bombeli dış bilezik, kasnak rulmanı olarak işlevi baz alınarak güçlendirilir. Önemle belirtmek gerekir ki, ağaç işleme atölyelerindeki gibi zorlu çalışma koşullarında, NSK kasnak rulmanları kir ve diğer kirlilik türlerine karşı tam bir koruma sağlayan temaslı keçeler içermektedir. Bu rulmanlar aynı zamanda yuvarlanma yollarında ve bilya yüzeyinde aşınmayı azaltmaya, gürültü seviyesini düşürmeye, titreşimi ve yağlama arızası riskini azaltmaya yarar. Her iki yönde radyal ve eksenel kuvvetler barındıran NSK kasnak rulmanlarının diğer bir avantajı ise iç bilezik aracılığıyla yeniden yağlanma potansiyelleridir. NSK kasnak rulmanları, ağaç işleme makinesi imalatçısında tabi tutuldukları ilk denemede hatasız şekilde üstün performanslarını gösterdiler. Rulman montajı ve sökümü konusundaki çalışan eğitimiyle beraber montaj maliyetini ve eleman kullanımını azaltmak mümkün hale geldi.