CEM KARATAY -  NSK, Japonya'nın Toyama kentinde yaklaşık 23,78 milyon avro değerindeki yeni ısıl işlem tesisini devreye aldığını duyurdu.

Tedarik zincirini korumaya yardımcı olacak yeni tesis, Avrupa da dahil olmak üzere dünya genelindeki bütün NSK müşterilerine hizmet sunacak.

Firma, Toyama'daki ısıl işlem tesisinin tamamlanmasının ardından ısıl işlem süreçlerinin bir kısmını NSK Fujisawa'dan 3 bin 641 metrekarelik tesisine aktardı.

Söz konusu durum, üretkenlik ve verimlilik artışı sağlamanın yanı sıra, NSK Grup'un yapısal dayanıklılığını güçlendirmek adına sürdürülen çabaların bir parçası olarak da öne çıkıyor.

Firmanın iş süreklilik planı (BCP), deprem veya sel gibi doğal afetlerde tedarik zincirlerinin korunmasında da önemli bir destek görevi görüyor.

ISIL İŞLEMDE ÜRETİM KESİNTİLERİNE SON VERİYOR

Firmanın ısıl işlem gereksinimleri tesisler arasında dağıtılarak, müşterilerin öngörülemeyen üretim kesintilerine karşı doğal bir koruma sağlıyor.

Bir yandan ısıl işlem süreçlerini kolaylaştıran firma, diğer yandan da üretkenliği ve verimliliği artıran çevre dostu, öncü teknolojilere yatırım gerçekleştirdi.

Firma, Toyama tesisinde süreçler arasında otonom parça taşımacılığının uygulanması alanında çalışmalar yürütüyor.