Seco Tools'un ürettiği yeni frezeler, nikel bazlı ısıya dirençli süper alaşımlarda (HSRA) ağır darbeli işleme yapılan frezeleme ve tornalama operasyonlarında üretkenliği artırıyor. Ayrıca standart karbür uç ile frezelemeye göre üretkenliği sekiz kata kadar artırarak, havacılık ve enerji üretimi segmentlerindeki çok çeşitli komponentlerin üretimi için ideal bir yardımcı olarak karşımıza çıkıyor.

DÜŞÜK MALİYET, ÜRETİMDE ARTIŞ, İŞLEM SÜRESİNDE AZALMA, DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİ

SiAlON tipi seramikler olan CS300 uçları, yüksek aşınma direnci, tokluk ve termal şok direnci sunuyor. Uçlar ayrıca dakikada 600-1200 metre arasındaki yüksek kesme hızı ve ağız başına 0,05-0,15 mm ilerleme koşullarında optimum serbest kenar aşınmayı sağlama gibi özelliklere de sahip.  Bu özellikler birlikte iş parçası başına işleme maliyetini düşürerek üretimin artmasına, işlem sürelerinin kısalmasına ve enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı oluyor.

YÜKSEK SICAKLIKLARDA DAHA FAZLA DİRENÇ

Yeni freze gövdeleri sertleştirilip nikel ile kaplanarak, yüksek güvenilirlik, daha az talaş sürtünmesi ve yüksek sıcaklıklara karşı daha fazla direnç olanağı sağlıyor. Yeni frese ayrıca baskı parçaları uçlarını daha güvenli bir şekilde sıkıyor ve  içten hava soğutma kanalları vasıtasıyla, en iyi talaş boşaltma ve ısı kontrolünü garanti ediyor. Metrik ürün çeşitleri arasında yüzey frezeleme ve cep açma için çap 32 ila 50 mm arasında olan RP 1204 uç bağlayan freze gövdeleri de mevcut. Yüzey frezeleme için RN 1207 ve RN 1204 uç bağlayan frezeler, 32 ila 125 mm arasındaki çaplarda kullanılabiliyor. İnç birimli ürünlerde bu rakamlar 2.0 inç, 2.5 inç ve 3.0 inç olarak sıralanıyor.

ÜST SEVİYEDE ÜRETKENLİK VE KARLILIK

Genel Merkezi Fagersta, İsveç'te olup 45'ten fazla ülkede bulunan Seco, frezeleme, tornalama, delme ve diş açma operasyonları için tüm metal işleme çözümlerinde dünyanın en büyük ürün ve çözüm sağlayıcılarından biridir. Şirket 80 yıldan beri tüm sektörlerdeki üreticilerle yakın ilişki kurmaktadır. Üreticilere en üst seviyede üretkenlik ve karlılıkta ihtiyaç duydukları takımları, süreçleri ve hizmetleri sağlar.