Nikel bazlı alaşımlardan üretilen havacılık endüstrisi parçaları yaygınlaştıkça optimize edilmiş kesici takımlara olan talep büyüyor. Bu düşünceyle Sandvik Coromant, nikel alaşımlı uçak motor parçalarının kenar ve yüzey frezelemesi için ideal iki yenilikçi çözüm geliştirdi. Sandvik Coromant Yekpare Parmak Frezeler Global Ürün Müdürü Tiziana Pro şu açıklamayı yapıyor: "En yeni CoroMill 316 ve CoroMill Plura parmak frezelerinin seramik alt tabakası, geleneksel yekpare karbür takımlara kıyasla daha farklı bir kesme işlemi sağlar. Benzersiz CC6060 kalitemiz, nikel alaşımlarının üstün işlemesi için özel olarak tasarlanmıştır ve tok bir kesme kenarı sağlayan negatif geometri tarafından desteklenir.”

YÜKSEK VERİMLİLİK
Aslında, altı kanallı geometri, yüksek verimli kenar frezeleme işlemleri sağlarken CoroMill 316 ve CoroMill Plura versiyonlarındaki dört kanallı geometri, yüzey frezelemeyi destekler. İkisi arasındaki seçim tezgah koşullarına ve uygulamaya bağlıdır. Zor erişim uygulamaları için çözüm arayanlar ya da değiştirilebilir başlık sisteminin ekstra esnekliğini arayanlar, CoroMill 316'yı tercih etmeli, üstün stabiliteye ihtiyaç duyan mühendisler ise CoroMill Plura'yı seçmelidir.  

Seramik takımlar, ısıl dirençli süper alaşımların (HRSAs) frezelenmesine bağlı olarak oluşan yüksek ısılarda sertliklerini korurlar. Sonuç olarak, yekpare karbür takımlar ile karşılaştırıldığında 20 ila 30 kat daha fazla hız elde edilebilir, bu da yüksek verimlilik için önemli bir potansiyel sağlar. Kesme sıvısı uygulaması olmadan stabil bir kurulum tavsiye edilir çünkü kesme sıvısı yüksek ısıda yanabilir.
Yeni parmak frezeler, kenar frezeleme ve yüzey frezeleme işlemlerinin yanı sıra yuva frezeleme, helisel interpolasyon, açılı frezeleme ve oluk frezeleme için de kullanılabilir. CoroMill Plura ve CoroMill 316, şirketin Yekpare Dönen Takımlar serisindeki Sandvik Coromant Optimize Edilmiş Çözümler teklifinin bir parçasıdır. 

Yeni piyasaya sunulan serinin içinde blisk işleme için CoroMill® 316 seramik küresel uçlu parmak freze versiyonu da bulunmaktadır. Bu profil frezeleme çözümü, yarı ince talaş işleme işlemleri için uygundur.
 
http://www.youtube.com/watch?v=mkvxbkYew8g