Narkonteks, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı” kapsamında hayata geçirilen “Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi Projesi” kapsamında yeni yatırımı olan fabrikasını Van’da kuruyor. 

BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK, VAN EKONOMİSİNİ CANLANDIRACAK

Firmanın dördüncü fabrikasının yapımına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen temel atma töreni sonrasında inşaat çalışmalarıyla devam edildi.

SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI SOYSERİN GRUP'UN 2024 HEDEFİ YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIŞI

Van Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikada bin kişinin istihdam edilmesi, çalışanların yüzde 85’inin kadın olması planlanıyor. Yeni yatırım ile hem şehrin ekonomisinin canlandırılması hem de istihdamın artırılması hedefleniyor.

2023'TE ÜRETİME BAŞLANACAK, YILLIK 15 MİLYON ADET ÜRETİM PLANLANIYOR

Halihazırda İzmir ve Manisa fabrikalarının yanı sıra İzmir’de bir lojistik merkezi bulunan firmanın yeni fabrikası, 35 bin metrekarelik arsa üzerine 24 bin metrekarelik kapalı alan olacak şekilde tasarlandı.

Yılda 15 milyon adet üretim gerçekleştirilmesi planlanan fabrikanın, Cumhuriyetin 100'üncü yılı olan 2023 yılında açılması hedefleniyor.

Yeni tesisin  AB standartlarına uygun bir biçimde, çevre ve sürdürülebilirlik kavramlarına önem vererek tasarlandığı, kullanacak enerjinin tamamının güneşten karşılanacağı ve yağmur suyu hasadı altyapısının oluşturulacağı bildirildi.

"FABRİKAMIZI, TEKSTİL ÜRETİMİNİN YENİ MERKEZİNDE AÇMAK GURUR VERİCİ"

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada yeni yatırımlarını değerlendiren Narkonteks Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Narbay, 2005 senesinde İzmir'de kurulan firmanın yeni üretim tesisini Van'da açacak olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kapsamı oldukça geniş olan bir ürün yelpazesinde üretim yaptıklarını bildiren Narbay, "Van’da hayata geçirilen Tekstil ve Hazır Giyim OSB ile ülkemizde tekstil üretiminin yeni merkezi olacak Van’da gerçekleştireceğimiz yatırımımız ile gurur duyuyoruz. Şirket olarak ildeki insan gücünü desteklemek, ilin gelişmesine ve ekonomisinin canlandırılmasına yardımcı olacak olmak bizler için büyük bir önem taşıyor." şeklinde konuştu.

BLACKSPADE MARKASIYLA TANINAN NARKONTEKS NELER YAPIYOR?

 İç giyim, termal giyim, spor giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinde üretim gerçekleştiren Narkonteks, başta Hollanda, Almanya ve İngiltere olmak üzere 25’ten fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Türkiye’de ve dünyada Blackspade markasıyla da tanınan firma, bir yandan 2022 yılında dış satımını artırmayı hedefliyor, diğer yandan da Blackspade markası ile de mağaza sayısını arttırmayı planlıyor.

Firma son olarak Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) tarafından “2021 yılı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatının Yıldızları” kapsamında “Altın” kategoride ödülün sahibi olmuştu.