Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun kayyum olarak atandığı ve tam kapasiteyle çalışır hale getirilmesinin ardından satışa çıkarılan Naksan Plastik, bundan böyle faaliyetlerini KİMPAŞ Grubu'nun Kimpack markası altında sürdürecek.

ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM ODAKLI BÜYÜMESİNE DEVAM EDECEK

TMSF'nin gerçekleştirdiği satış ihalesinde 1 milyar 476 milyon 180 bin TL ile en yüksek teklifi veren Kimpaş Grubu tarafından kurulan İstanbul merkezli ABY Plastik Ambalaj AŞ, sektörün önde gelen şirketlerinden Naksan Plastik'in yeni sahibi oldu. 

Böylece ABY Ambalaj tarafından satın alınan şirket Kimpack çatısı altında üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümesini sürdürerek Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edecek. ABY, firmayı devralırken 2 bin civarında çalışanın kıdem ve ihbar gibi özlük haklarından oluşan ve toplamı 125 milyon TL’yi geçen yükümlülüğü de üstlenmiş oldu.

Şirket bununla beraber, satış öncesi TMSF kayyumluğu döneminde alınan siparişlerin de takibini yaparak üretimine başlanan ancak henüz tamamlanamayan ürünleri de en kısa sürede müşterilerine teslimatını gerçekleştirecek.

ORTA DOĞU VE AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TESİSLERİNDEN BİRİNE SAHİP

Plastik ambalaj sektöründe üretici olarak 1979 yılından beri hizmet veren Naksan Plastik, Kimpack bünyesine dahil olmasıyla birlikte 150 bin metrekare alanda faaliyet göstermeyi sürdürecek.

Endüstri, hizmet ve tarım sektörlerinin tedarikçi konumunda bulunan şirket, endüstriyel shrink film, ağır hizmet torbaları, palet örtüleri, fleksibıl ambalajlar, strech film, sera örtüleri, ev tekstili ambalajlarının yanı sıra her türlü baskılı baskısız torba ve poşetlerin imalatını yapıyor.

Senelik 280 bin tondan fazla ambalaj üretimiyle, Orta Doğu ve Avrupa'nın en büyük tesislerinden birine sahip olan firma, Kimpack markası ile sektöründe müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak.

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİ

Kimya Mühendisliği alanında lisansüstü eğitimini Amerika'da USC Üniversite'sinde tamamlamış olan Lütfi Abay, Petkim Petrokimya'da çalıştığı yıllarda elde ettiği bilgi ve birikimle 1982 yılında KİMPAŞ'ı kurdu.

Şirket, Türkiye'deki ilk Masterbatch üretimini gerçekleştirdiği kuruluşundan beri öncü ve inovatif vizyonunu devam ettirmenin yanında Lütfi Abay'ın oğullarının sürece katılmasıyla faaliyet alanlarına toz polietilen üretimi ve ham madde ticaretini de ekledi. Masterbatch üretiminde Türkiye'nin öncü kuruluşları arasında yer alan KİMPAŞ, üretim alanına genişletip Naksan Plastik Ticari İktisadi Bütünlüğü'nü de satın alarak Kimpack markası ile gücüne güç katmış oldu.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

Son 16 yılını eğitime adayan Lütfi Abay, Türkiye çapında öğrencilere sağladığı destekler ve memleketi Sivas'ta yaptırdığı okul ve yurtlarla da biliniyor. 2013 yılında kurduğu Lütfi Abay, Kültür ve Eğitim Vakfı (LAKEV) ise her yıl ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermeye devam ediyor. Ek olarak LAKEV, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde görev alan öğretim üyelerinin yürüttüğü bilimsel araştırmalara destek vererek her sene düzenli olarak LAKEV Bilim Ödülleri Töreni'ni gerçekleştiriyor. (AA)