Bursa'da gerçekleşen programın açılışını Walter Türkiye Genel Müdürü Fatih Çelik yaptı. Fatih Çelik ilk olarak, Walter hakkında genel bir tanıtımda bulundu. Daha sonra ise üretim alanındaki gelişmelere ve akıllı fabrikalardan nesnelerin internetine kadar geleceğin teknolojisini belirleyecek trendlere değindi. Açılışın ardından sıra, Walter AG Frezeleme Ürün Müdürü Benedikt Spiegelhalder ve Walter AG ISO Tornalama Ürün Müdürü Johannes Seifer'a geldi. Bu ikili, sorumlu oldukları ürün gruplarına ait öne çıkan ürünleri saha testlerindeki başarılı örneklerini sergilediler.

ALMANYA'DAKİ TEZGAHA CANLI BAĞLANTI

Etkinliğin ikinci bölümünde ise Dijital Üretim Uzmanı Peter Sautter, Appcom'u sisteme entegre edilmiş Almanya'daki tezgah parkuruna canlı bağlantı yaptı. Appcom, takımların ötesinde, tamamen tezgahın işleme performansını mercek altına alan ve iyileştirme potansiyellerini ortaya çıkaran bir uygulama. Peter Sautter, hangi tezgahın ne kadar verimli çalıştığını göstererek, uygulamanın kullanıcıları için önemli avantajlarına değindi. Walter satış ekibi ve yurt dışından gelen uzmanların fikir alışverişinde bulunduğu seminer, otelde yenen akşam yemeği ile sona erdi. 

APPCOM NEDİR? 

Walter appCom, imalat ortamı için özel bir yazılım modülü olarak görülüyor. Aynı zamanda, endüstriyel kurumlara kendi kişisel "uygulamalarını" geliştirmeye imkan sağlayan bir platform niteliği taşıyor. Bu uygulamayla imalat verileri görselleştirilebilme, prosesleri analiz edilebilme ve iyileştirmeleri hedef odaklı olarak yürütülebilme imkanı sağlanmış oluyor. Bu yeni uygulama üretimde şeffaflık kazandırıyor. Ayrıca, tezgah kapasitesi, gerçek kesici takım maliyetleri, operatörün çalışma performansı gibi önemli faktörler kontrol altında tutulabiliyor. Walter appCom sadece takım tezgahlarını birbirine bağlamakla kalmıyor. Aynı zamanda, kullanıcıya özel biçimde hazırlanabiliyor ve verileri diğer cihazların erişimine açmayı mümkün kılıyor.