Kullanıcılar artık her yerden, online araç TDF ile hızla ve kolayca redüktör-motor kombinasyonunu akıllı telefonla veya tablet ile yapabilecek. NCP 4.1 yazılımı; eksen takımının tamamını göz önünde bulundurarak, redüktör-motor kombinasyonunu, kaynakları ve masrafları verimli bir şekilde kullanarak konstrüksiyon olanağı sunuyor.Ayrıca, NCP'nin yeni versiyonu ücretsiz olarak indirilebiliyor. Aradığınız redüktör-motor kombinasyonunu Neugart'ın ücretsiz online konfigüratörü Tec Data Finder (TDF) ile hızla ve kolayca oluşturabilirsiniz.TDF, motorun ve redüktörün geometrik uyumluluğunu kontrol ederek yalnızca birbirine uyumlu olanları gösteriyor. 

Konfügürayon aracının mobil cihazlar üzerinden her yerden kolayca kullanılabilir olması da yeni TDF versiyonunun en önemli özelliğidir. Duyarlı web tasarımı, çözünürlüğüne ve ekranın büyüklüğüne  göre esneklik gösteriyor ve bunlara anında uyum sağlıyor. Kullanıcıya yeni versiyon, redüktörle mi yoksa konfigürasyona motorla mı başlamak istediğine kendi karar verme olanağı tanıyor. Tanınmış motor üreticilerinin ürettiği 17.000'den fazla motor kullanıcıların seçimine sunuluyor. Ayrıca konfigürasyon sırasında resimli açıklamalar kullanıcıya son derece yardımcı oluyor. Beşe kadar redüktör yanyana birbiriyle karşılaştırılabiliyor. Farklı renklerle farklı teknik veriler gösterilir, bu şekilde hızlıca bir genel bakış olanağı sağlanır. Böyleklikle hangi redüktörün teknik beklentilere optimum cevap verdiğini kullanıcı hemen görebilir.

Ayrıca Neugart'tan CAD modelleri, teknik föyler ve teklifler konfigürasyon bitirildikten sonra istenebilir. TDF yazılımı motor ve redüktörün geometrik uyumluluğunu sağlar, Neugart Calculation Program (NCP) ise uygulamaya ilişkin karakteristik değerleri kontrol etme ve boyutlandırma işlemlerini üstlenir. NCP, karmaşık yük akışları içinde oluşan kuvvetleri, devir ve tork sayılarını hesaplıyor ve komple aktarma mekanizmasını görsel olarak sunuyor. Bunun için yük profilleri ve çeşitli uygulamalar seçilebilir.Yeni versiyon 4.1 yüksek kullanıcı dostu özellikleri ve daha da kolaylaştırılmış kullanımıyla kullanan herkesi ikna ediyor. 

Ayrıca önceki versiyonu ile de uyumludur. Motor, redüktör ve uygulama giriş alanları resimli ve açıklamalıdır, böylece sezgisel bir kullanımı mümkün kılar. Ayrıca kapasite kullanım oranını gösteren hesaplamaların sonuçları trafik lambası renkleri ile gösteriliyor. Bu şekilde kullanıcının bileşenlerin kapasite kullanım oranını sürekli göz önünde bulundurması sağlanıyor.Özel not bildirimleri kullanıcıya ek bir yardım sunuyor. Bu bildirimler örneğin bir motorun aktarma mekanizması için zayıf olduğunu bildirir. NCP bunun üzerine alternatif bir eksen takımı bulmakta yardımcı oluyor. 

Aktarma mekanizmasının komple tasarlanmasından sonra beş farklı olanak birbiriyle karşılaştırılabiliyor. Kullanıcı kendi uygulaması için beş motor-redüktör kombinasyonu oluşturabilir, bu şekilde hangisinin masraflar ve enerji verimliliği açısından en iyisi olduğuna karar verebilir. Böylece dokümantasyon işlemleri en aza indirgenir, kaynak kullanımını azaltılır ve hata oluşumu önlenir. Bunlardan başka uygulamaya ilişkin bilgiler, redüktör ve motorun özellikleri ve hesaplama sonuçları PDF formatında kayıt edilebiliyor. Aynı şekilde, seçilen redüktör-motor kombinasyonlarının CAD modellerini ve teknik veri föylerini talep etmek te mümkün. Neugart'ın kullanıcılara sunduğu bir ekstra da eğitimler ve atölye çalışmalarıdır.

 Bu eğitimlerde kullanıcılara yazılımın sunduğu tüm olanaklar adım adım gösteriliyor.En beğenilen tekliflerden biri, Almanya'nın her yerinde müşterilerin yakınında sunulan "NCP on the road" eğitimleridir.  Kullanıcılar için "NCP at home" ise çok özel bir servistir. Bu eğitim türünde eğitmen doğrudan şirketinize gelerek konstrüksiyon ve uygulama bölümleri çalışanlarına eğitimi kendi yerinizde sunuyor.

TDF

Online konfigürasyon aracı Tec Data Finder'ın lansmanı WIN EURASIA 2019 fuarında yapıldı.
NCP

1- Soldaki tanım alanına uygulama, redüktör ve motor değerleri girilir.
2- Sağdaki sonuç alanında hesaplamaların sonuçları görülür. Renkli çubuk grafiğiyle, motorun veya redüktörün kapasitesinin durumu gösterilir. 
3- Aşağıdaki bölümde ise sonuç alanı, aktarma mekanizması kapasitesinin üzerine çıkıldığında veya altında kalındığında durum bildirimleri gösterilir.