Kayseri Model Fabrika (KMF) ve Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, kentteki KMF modeli ile çalışan firmaların günlük üretimlerinde yüzde 80'e varan oranda artışlar yaşandığını ifade etti.

6 FİRMANIN ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ ARTIŞLAR ELDE EDİLDİ

Türkiye'nin önde gelen endüstri şehirlerinden biri olan Kayseri'de bir süre önce faaliyetlerine başlayan Model Fabrika, şehrin yanı sıra bölgedeki sanayi kuruluşlarının üretimindeki sorunlarını çözerek, verimliliğin artmasına ve dijitalleşmesine önemli katkılar sağladı.

Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Büyüksimitci, KMF ile çalışan 6 firmanın günlük üretimlerinde yaklaşık yüzde 80 artış yaşandığının altını çizdi.

"ÜRETİM ARTIŞI HARİCİNDE DE KAZANIMLAR OLDU" 

Açıklamasında şirketlerden alınan geri bildirimlerin ve aldıkları neticelerin Kayseri sanayisi adına sevindirici olduğuna yer veren Büyüksimitci, şu ifadeleri kullandı:

"KMF'nin bünyesinde, firmalarda tespit edilen iyileştirmeye açık noktalar için yalın düşünce kapsamında 20 modülden oluşan eğitim ve saha uygulamaları yürütüldü. Her firmanın kendi iyileştirme sürecine göre yüzde 40 ile yüzde 80 arasında günlük üretim artışı sağlandı. Üretim artışı dışında da farklı noktalarda kazanımlar elde edildi." 

"ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"

Projedeki işletmelerin yalın teknikler noktasında sürdürülebilir hale gelmeleri adına KMF ile iletişim halinde kalmasını gerekliliğine vurgu yapan  Büyüksimitci, bilhassa sanayiciye hizmet amacıyla kurulan KMF ile sanayicilerin destek talep ettiğinde ellerinden geldiğince desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi. (AA)