AA - Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi olarak kabul edilen SAHA İstanbul büyümesini sürdürüyor. SAHA İstanbul’a 34 firma daha katılarak üye sayısını 551’e yükseltti. Katılan üyeler arasında vasıflı çelik üreticisi Asil Çelik, Aselsan iştiraki olan ASELSANNET ve Dirinler Makine yer aldı. 

ÜYE SAYISI 551 OLDU 

SAHA İstanbul, ileri teknoloji ve savunma sanayi alanındaki yerli ürün sayısını arttırmak ve yurt dışı bağımlılığını sonlandırma amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor. SAHA İstanbul’un gücü ise farklı alanlarda yeteneklere sahip olan yeni firmaların katılımıyla artıyor. Başvuru yapan firmalardan 34’ü değerlendirme neticesinde üyeliğe kabul edildi. Saha İstanbul’un üye sayısı 551 oldu. Üyelerin arasında Asil Çelik, ASELSANNET ve Dirinler Makine yer aldı. SAHA İstanbul’a kabul edilen üyeler makine, tekstil, güvenlik sektörü, yazılım, plastik gibi sektörlerde kabiliyetleri olan firmalar yer aldı. 

HEDEF YERLİ ÜRETİMİ ARTIRMAK

Kümelenme, firmaların yetenekleri doğrultusunda yerlileştirme çalışmalarında yer almalarını koordine ediyor. Bu doğrultuda gelişime ihtiyaç duyan firmalara eksiklerini tamamlamaları için destek veriliyor. İhtiyaç sahibi kurum ve kuruluşlar ile ana yüklenici firmaları üyeleriyle buluşturan, saha gezileri organize eden SAHA İstanbul, böylece özellikle yurt dışından temin edilen ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesine ön ayak oluyor. SAHA İstanbul, üyelerini tek tek olduğu kadar oluşturduğu çeşitli konsorsiyumlarla da "Milli Teknoloji Hamlesi"ne katıyor. Kümelenme üyeleri, yetenekleri doğrultusunda bir araya gelip iş bölümü yaparak, yurt dışı bağımlılığının son derece yüksek olduğu ürün ve teknolojilere yerli alternatifler geliştirmek için çalışma yürütüyorlar.