Makina İmalatçıları Birliği (MİB)'nin 18. Olağan Genel Kurulu 14 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Maltepe'deki Cevahir Otel Asya’da gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul'daki seçime tek liste ile giren mevcut başkan S. Emre Gencer yeniden başkan seçildi.

Genel Kurula; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, aynı zamanda Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, MAİB Başkanı ve TİM Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu, Birlik üyeleri ve davetliler katıldı.

"ÇALIŞMALARIMIZI, İŞ BİRLİĞİYLE UZLAŞMAYA ÖZEN GÖSTEREREK YAPACAĞIZ"

Genel Kurulda yeni ve güçlenmiş bir yönetim kuruluyla üç sene daha görev almak üzere oy birliğiyle seçilen S. Emre Gencer, yaptığı konuşmada "Üç yıllık görevimizi tamamlarken bir kez daha bizleri görevlendirdiğiniz için, yeni Yönetim Kurulu adına, sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bu önemli göreve layık görülmüş olmaktan onur duyduğumuzu özellikle belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.  

Gencer, "Bu dönemde yeni Yönetim Kurulu olarak yerli makina sanayicilerini temsil eden öncü bir sivil toplum örgütü olmanın bilinciyle hareket edeceğiz. Başarılı olmak için bu dönemde çok daha iyi koşulların oluştuğunu söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

Son yıllarda yürürlüğe konulan ekonomik programların yerli makina üretimini önceleyen bir anlayışla hazırlandığına dikkat çeken Gencer, söz konusu anlayışla, çalışmalarını; kapsayıcılık, iletişim ve iş birliği temelinde tüm taraflarla uzlaşmaya özen göstererek yapacaklarını dile getirdi.

"MEVZUATLARA UYUMDA ELİMİZİ ÇABUK TUTMALIYIZ"

S. Emre Gencer konuşmasında ayrıca mevzuatlara uyum konusuna da vurgu yaparak, "Ana pazarımız Avrupa’da etkinliğimizi sürdürebilmemiz için AB müktesebatına uyumda daha hızlı hareket etmeliyiz. Yeşil Avrupa ve Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ve AB Dijital Tek Pazarı mevzuatlarına uyumda geç kalmamamız gerektiğini her vesileyle gündeme getirmeye devam edeceğiz." dedi.

Gencer, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çalışmalarımızı, bilgi ve tecrübeleriyle her zaman destekleyen; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sayın Hasan Büyükdede'ye, MAKFED Başkanı Sayın Adnan Dalgakıran'a, Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Sayın Kutlukaravelioğlu'na, Yönetim Kurulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bugünlere gelmemizde emeği geçen; tüm önceki Yönetim Kurullarımıza, üyelerimize ve emektar çalışanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

YÖNETİM KURULU LİSTESİNDE HANGİ İSİMLER VAR?

MİB 18. Olağan Genel Kurulu'nda yeni dönem Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

  • Yönetim Kurulu Asil Liste: S. Emre Gencer (E-MAK MAKİNA), Ender Yılmaz (YILMAZ REDÜKTÖR), Ahmet Özkayan (ERMAKSAN), Mustafa Bozkurt (HİDROMEK), Memiş Kütükçü (HİDROKON), Cemal Dener (DENER MAKİNA), İlknur Cantürk (AAG MAKİNA), Oktay Büyükdede (HİDROMODE HİDROLİK), Filip Minasyan (EFE ENDÜSTRİ), Osman Fatih İğrek (İĞREK MAKİNA), Fatih Kar (KAR METAL).
  • Yönetim Kurulu Yedek Liste: M. Selçuk Ataseven (DEĞİRMEN MAKİNA), Ata Can Dirin (LUPAMAT KOMPRESÖR), Murat Baykal (BAYKAL MAKİNE), Abdullah Böyet (AKPLAS), Emre Alpagut (ELKON).
  • Denetim Kurulu Asil Liste: Hüseyin Durmaz (DURMAZLAR MAKİNA), Kutlu Karavelioğlu (MAİB), Sevda Kayhan Yılmaz (KAYAHAN HİDROLİK).
  • Denetim Kurulu Yedek Liste: Cavat Terzi (STANDART POMPA MAKİNA), Fahrettin Gökçüoğlu (GÖKÇÜOĞLU AŞ.), Hasan Çetiner (BEKA-MAK MAKİNA).