Mercedes-Benz’in, üniversitelerde okuyan gençlerin profesyonel hayata hazırlanmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "PEP (Professional Experience Program)" uzun dönem staj programı için başvurular başladı. 

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

MEZUNİYET SONRASINDA ARANAN ADAYLAR OLUYORLAR

Firmanın 2002 yılında beri devam eden üniversite son sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilere yönelik uzun dönem staj programı kapsamında öğrencilere, değerlendirme merkezi uygulaması ve envanter değerlendirmeleri ile ilgi duydukları ve başarılı olabilecekleri alanlarda yarı zamanlı çalışma olanağı sağlanıyor.

PEP takımındaki stajyerler, 11 aylık staj süreleri boyunca, kendilerine verilen projeler ile becerilerini sergileme fırsatına sahip oluyor ve iş hayatı hakkında özel tecrübeler ediniyor. Mezuniyetlerinin ardından da firmanın seçme ve yerleştirme sürecinin aranan adayları olarak ekipte yer alma fırsatını elde ediyorlar.

TEORİYİ PRATİĞE DÖNÜŞTÜRME FIRSATI BULUYORLAR

Söz konusu staj programına dahil edilen öğrenciler, yaz aylarında tam zamanlı, öğrenim gördükleri sömestre zamanlarında ise 3 gün devam koşulu ile üretimden satış-pazarlamaya, IT'den Satış Sonrası Hizmetlere çeşitli departmanlarda görev alıyor. 

Üniversitelerin son sınıflarında öğrenim gören, minimum bir yabancı dili iyi bilen Mercedes-Benz’in uyguladığı seçim süreçlerinde başarılı olan adaylardan oluşan PEP takımı, uzun vadede şirkette oluşacak yeni mezun istihdamı için uygun pozisyonlarda değerlendirilmek üzere öncelikli aday havuzunu oluşturuyor.

Programa katılacak stajyerler, yöneticilerinin kılavuzluğunda hayata geçirecekleri projelerle teorik eğitimlerini pratik hayatta uygulama fırsatını da buluyor.

SON BAŞVURU TARİHİ: 15 MART

Mercedes-Benz’in sağlam dijital altyapısı ile sunulan program çerçevesinde; proje sunumları, mentorluk oturumları, vaka çalışmaları ve kariyer sohbetleri gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor.

Programın başvuru değerlendirme koşulları şu şekilde:

•    4 yıllık bir üniversitede öğrenim görüyor olmak veya yüksek lisans öğrencisi olmak.
•    Lisans/yüksek lisans programlarından gelecek 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olmak.
•    En az bir yabancı dili (İngilizce ve/veya Almanca) çok iyi seviyede kullanıyor olmak.
•    Gerçekleştirilecek mülakat, test ve değerlendirme merkezi uygulamalarında başarılı olmak.

PEP için başvurular 15 Ocak 2022 - 15 Mart 2022 arasında firmanın web sitesindeki ilgili adresten yapılabiliyor.