Türkiye’nin en çok satan şehirler arası otobüs markası olarak 2021'i geride bırakan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretimini gerçekleştirdiği otobüslerin ihracatını bu yıl da aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Nisan ayında 13 ülkeye toplamda 131 adet otobüs ihraç eden firma, 2022'nin geride kalan dört aylık döneminde en fazla otobüs ihraç ederek bu anlamda lider oldu.

OTOBÜSLERİNİ 13 FARKLI AVRUPA ÜLKESİNE İHRAÇ ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri ve Reunion gibi farklı kıtalardaki bölgelere otobüs dış satımı yapan Mercedes-Benz Türk, ürettiği otobüsleri aralarında Almanya, Fransa, Portekiz ve İtalya’nın da olduğu 13 Avrupa ülkesine ihraç etti.

Bu doğrultuda geçtiğimiz ay, 24 adetle en fazla otobüs ihraç edilen ülke olan Almanya ilk sırayı aldı. Bu ülkeyi 20’şer adetle Fransa ve Portekiz izledi. Dördüncü sırada ise, 15 adetle İtalya bulunuyor.

NİSAN AYINDA YER PAZARLAR EKLENDİ

Firma, 2022'nin ilk üç ayında 19 Avrupa ülkesine otobüs satışı gerçekleştirirken, nisan ayında mevcut ülkelere İrlanda ve Letonya da eklendi.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Söz konusu ülkelerle beraber, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüsler, Ocak-Nisan 2022 döneminde toplamda 21 farklı ülkeye ihraç edildi.