İSTANBUL (AA) - Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde kurduğu Ar-Ge Merkezi, Daimler AG'nin tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan "Tek Merkez" oldu.

Mercedes-Benz Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, 2017'de Aksaray Kamyon Fabrikası'nda temeli atılan ve 8,4 milyon avroya mal olan yeni Ar-Ge Merkezi'nin inşaatı tamamlandı. Bu yatırımla Aksaray ili, Mercedes-Benz Türk'ün ana şirketi Daimler AG'nin Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya'da bulunan küresel Ar-Ge merkezleri ağına dahil oldu.

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 2 bin kişiyi aşkın istihdamı ve yan sanayisi ile bölgenin en büyük istihdam kaynağı olma unvanını taşıyor.

Tüm dünyaya mühendislik ihracatı

Endüstri 4.0 koşullarına uygun donatılmış yeni Ar-Ge Merkezi'nde bulunan İş Hazırlama Atölyesi'nde kullanılan Sanal Gerçeklik ve Karma Gerçeklik teknolojileri sayesinde, Daimler global ağı içerisinde dünyanın dört bir yanında görev yapan Ar-Ge mühendisleri aynı anda beraber çalışabiliyor.

Türk mühendisler, dünyanın diğer Ar-Ge merkezlerindeki meslektaşları ile sanal ortamda buluşarak henüz üretilmemiş bir parçayı 3 boyutlu şekilde gerçeğe en yakın haliyle, gerek araç üzerinde, gerekse yalın haliyle birbirleriyle eş zamanlı olarak bilgi alışverişinde bulunabiliyor.

Aksaray'da kurduğumuz vaha büyümeye devam ediyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Aksaray Kamyon Fabrikası'nın 30. yılını kutladıkları 2016'da, üretim ve istihdam kapasitelerini artırmaya yönelik 113 milyon avroluk yatırım planlarını açıkladıklarını anımsattı.

Mercedes-Benz Türk olarak, Aksaray'a yatırımları tam gaz sürdürdüklerine işaret eden Sülün, "Aksaray'da kurduğumuz vaha büyümeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sülün, ana şirketleri Daimler AG'nin küresel Ar-Ge ağı içerisinde yetkinlik merkezleri oluşturma stratejisine bağlı olarak üstlendikleri sorumluluklardan en yenisine imza attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"8,4 milyon avroluk yatırımla geçen yıl temelini attığımız Ar-Ge Merkezi, artık araç konseptinden konstrüksiyona, simülasyon ve araç testlerine kadar tüm araştırma ve geliştirme süreçlerinde yetkin 215 kişi ile hizmet vermeye hazır. Yeni Ar-Ge Merkezimiz, kamyon ürün gamı için Almanya, ABD, Brezilya, Çin, Hindistan ve Japonya'da bulunan Ar-Ge merkezleriyle beraber Daimler AG'nin küresel ağı içerinde yer alıyor. Bu yeni merkezde mühendislerimiz, tüm dünyaya yol testi ve mühendislik hizmeti sunacaklar. Aksaray'dan tüm dünyaya mühendislik hizmeti sunacağımız için gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.