Mercedes-Benz 2018'den beri kamyonlarında kullanılan MirrorCam sisteminin ikinci neslini müşterilerinin beğenisine sundu. Kapsamlı bir şekilde güncellenen yeni nesil, bu yılın nisan ayından itibaren Actros, Arocs ve eActros serilerinde kullanılmaya başlandı. 

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

HAVA DİRENCİNİ DÜŞÜRÜYOR, YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Markaya çeşitli inovasyon ödülleri kazandıran MirrorCam; kamyonlarda standart aynaların yerine, aracın iki yanına konumlandırılan aerodinamik bir dizayna sahip kameralardan ve kabinde bulunan A sütunlarına entegre 15,2 inçlik (38,6 cm) ekranlardan meydana geliyor.

Sahip olduğu aerodinamik tasarımı ile hava direncini düşüren sistem, böylece yüzde 1.3’e varan yakıt tasarrufuna imkan veriyor.

"GÖRÜNTÜ VE GÜVENLİK AÇISINDAN DAHA DA GELİŞTİRİLDİ"

Sistemin ikinci neslinde sunulan güncellemeler hakkında konuşan Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, pazar ihtiyaçları doğrultusunda ürünlerini yenilemeyi sürdürdüklerini, MirrorCam üzerinde daha fazla geliştirmenin temelini ise, firmalarının yanı sıra Daimler Truck'ın müşterileriyle yaptıkları görüşmeler ve müşterilerinin günlük faaliyetleriyle ilgili tecrübelerin oluşturduğunu ifade etti.

Böylece bilhassa güvenlik ve görüntü açısından daha da gelişmiş sistemlerini kamyonlarında sunduklarını dile getiren Kurt, yeni neslin bir öncekine göre her iki yanda 10 cm daha kısa kamera kollarına sahip olduğunu, söz konusu özelliğin ilkine göre sürücülerin araçla düz bir hat üzerinde daha kolay geri gitmelerine destek verdiğini söyledi.

Güncellemenin, ikinci nesil MirrorCam'in görüş açısını geleneksel aynaların görüş açısı özelliklerine daha da yaklaştırdığını belirten Kurt, kolların kısaltılmasının bir diğer bir avantajını da "2,5 metre genişliğe sahip kabin modelleri de dahil olmak üzere kamera kollarının yol kenarındaki nesnelere çarpma olasılığını düşürmesi." olarak açıkladı.

BAŞKA HANGİ ÖZELLİKLER EKLENDİ?

Yenileme çalışmaları doğrultusunda yapılan diğer güncellemeler ve yeni eklentiler şöyle:

  • Yağmur suyunun kamera lenslerine ulaşmasının ve istenmeyen görsel etkilere yol açmasının engellenmesine açısından sisteminin alt kısmına bir damlatma kenarı dahil edildi.
  • Bir ortamda bulunan çok çeşitli renk tonlarının doğru bir şekilde görüntülenmesi için; bir görüntünün uyarlanmasını ve esas olarak daha keskin kontrasta sahip bir görüntü elde edilmesine imkan veren renk tonu eşleştirme (tone mapping) özelliği daha da geliştirildi.

Halihazırda oldukça parlak bir görüntü sunan kamera sisteminin renk ve parlaklık adaptasyonunun geliştirilmesi loş ya da karanlık ortamlarda önem kazanıyor. Örnek olarak, karanlık veya iyi aydınlatmaya sahip olmayan bir tesise geri geri yanaşırken daha net bir görüntü elde edilmesine olanak tanıyor.

DAHA VERİMLİ VE DAHA GÜVENLİ KULLANIMA YARDIMCI OLUYOR

Gerçekleştirilen geliştirmelerle birlikte artık MirrorCam sistemi daha verimli kullanılabiliyor. Sollama, manevra yapma, kısıtlı görüş koşulları, karanlık, viraj alma ve dar alanlardan geçiş gibi durumlarda sürücüye destek olan MirrorCam, aracın çok daha güvenli bir biçimde kullanılmasına da yardımcı oluyor. 

Sistemle beraber çalışan dönüş asistanı, özellikle karmaşık trafik koşullarında ve kafa karıştıran kavşaklarda sürücülere destek oluyor. Sistem; sürücünün sağa dönüşte bir bisikletliyi veya yayayı fark etmemesi gibi beklenmedik durumlarda, sistem limitleri dahilinde müdahale ederek çok aşamalı bir sürecin bir parçası olarak sürücüyü uyarıyor.

Opsiyonel olarak sunulan Aktif Yan Görüş Asistanı (ASA) sistemi araçta mevcut olduğu durumda, 20 km/s viraj alma hızına kadar aracın otomatik frenleme sistemini devreye sokabiliyor. Sistem, ayrıca görsel uyarıları ürünün ekranı üzerinden yapıyor.

BEĞENİLEN ÖZELLİKLER YENİ NESİLDE SUNULMAYA DEVAM EDİYOR

Sistemin ilk neslinde sunulan ve olumlu geribildirimler alan özelliklere yeni nesilde sunulmaya devam ediyor.

Bunlar arasında;

  • geri manevralar sırasında geniş açılı görüntü modu,
  • hareket halinde aracın arkasında kalan nesneler ile araç arasındaki mesafeyi daha iyi değerlendirmek için ekranda mesafe çizgilerinin gösterimi,
  • viraj alırken açıya göre hareketli kamera görüntüsü ve
  • molalar sırasında araç çevresini izleme gibi özellikler bulunuyor.