Daimler'in global çapta ortaya koyduğu ve "CASE" olarak adlandırılan stratejisinde, Mercedes-Benz Türk'ün Ar-Ge Merkezi kilit noktalardan birinde görev alıyor.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

PROJELERLE KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR

Connectivity - Bağlanabilirlik; platformların, sistemlerin ve uygulamaların birbiriyle bağlı olma kapasitesi olarak hayata geçiyor. Bu noktada verilerin toplanarak incelenmesi ve verilerin kullanılma evrelerinden geçirilerek güvenli olarak son kullanıcıya aktarılması hedefleniyor.

ARACIN DURUMU TAKİP EDİLEBİLİYOR

Markanın Türkiye organizasyonunun Ar-Gee ekibi tarafından geliştirilen "OMNIplus ONdrive" akıllı telefon uygulaması otobüs sürücülerinin hayatlarını kolaylaştırmak, gerekli bilgileri ve hizmeti sunmak amacıyla hayata geçirildi. 

Tüm Avrupa’da ses getiren web tabanlı uygulama, sürücülerin günlük olarak gerçekleştirdiği pek çok görevi otomatikleştiriyor ve araçtan anlık durum bilgilerinin alınmasına imkan veriyor. Sürücü, araç yanında olmasa dahi batarya seviyesi, adblue ve yakıt durumu gibi birçok veriyi uygulama üzerinden görebiliyor.

"Uzaktan kontrol" özelliğiyle yolculuğa başlamadan önce dış aydınlatmalardan iç aydınlatmalara, ayna ayarlarından ısıtma-soğutma ayarlarına kadar sürüş konforuna yönelik pek çok özellik kolayca yönetilebiliyor. Üstelik tüm bunların istenen saat, gün ve süre içerisinde yapılmasına olanak tanıyor.

HEDEFTE ELEKTRİKLİ OTOBÜS VAR

Güvenliğin en önemli unsurlardan olduğu bağlanabilirlik konusunda Cloud, Bluetooth GSM gibi teknolojilerden faydalanılıyor. Söz konusu teknolojiler güvenlik testlerinin ardından son kullanıcıya sunuluyor.

Sürdürülebilirliğin bir hayli büyük önem kazandığı dünyada, doğa dostu ve elektrikli ürünlere olan odak daha çok artıyor. Bir ayağı Mercedes-Benz Türk Otobüs Ar-Ge Merkezi’nde olan elektrik otobüs projesi eCitaro, uzaktan bağlanabilirlik fonksiyonları ile daha verimli hale geldi.

Akıllı teknolojiyle donatılan Mercedes-Benz yıldızı taşıyan elektrikli otobüs modelleri dünyanın farklı noktalarında satışa sunuluyor.