Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) arasında, Gaziantep'te CNC operatörlüğü ve kaynakçılık alanında meslek edindirmek ve işletmelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla "Mükemmeliyet Merkezleri İş Birliği Protokolü" imzalandı.

EĞİTİMLER İKİ MERKEZDE 

Söz konusu iş birliği protokolü, MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer nezaretinde GSO Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde kaynakçılık ve CNC operatörlüğü eğitimleri, GSO Mesleki Eğitim Merkezi ve Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde katılımcılara sunulacak.

"HEDEFİMİZ, BÖLGENİN İNSAN KAYNAĞI AÇIĞINI KARŞILAMAK"

MEB Bakan Yardımcısı Özer, protokol imza töreninde yaptığı açıklamada, proje ile söz konusu alanlarda açığı bulunan bölgenin insan kaynağını karşılamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Protokolümüzün hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EN FAZLA GEREKSİNİM OLAN ALANLARIN İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili olarak GSO Yönetim Kurulu Başkanı Ünverdi ise, mesleki eğitimin gerek G. Antep gerekse Türkiye ekonomisi açısından önemli konular arasında yer aldığına dikkat çekerek, GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde birçok alanda eğitimler sunduklarını, Türk sanayisine ve üretim yapan tüm firmalara kalifiye personel yetiştirdiklerini kaydetti.

İmzaladıkları protokol ile bilhassa en çok gereksinim duyulan CNC operatörlüğ ve kaynakçılık alanlarında bölgedeki kalifiye, yetişmiş personel ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini dile getiren Ünverdi,  sözlerini şöyle tamamladı:

"Protokolümüzün; şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. İlgi ve desteklerinden dolayı Bakan Yardımcımız Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yasin Tepe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız İbrahim Necip Kafadar ve Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Özbey'e teşekkür ediyorum." (AA)