Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu bünyesindeki Maxion İnci Alüminyum, Cevdet İnci Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Manisa Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen eğitim merkezi ilk mezunlarını verdi.

10 ÖĞRENCİ DİPLAMASINI ALDI

Makina teknolojileri alanında CNC Operatörü yetiştirmek üzere Maxion İnci Alüminyum İşletmesi’nde açılan "Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi İnci Vakfı-Maxion İnci Şubesi"nde 4 yıl süren teorik ve pratik eğitimlerin ardından 10 öğrenci mezun olmaya hak kazandı. 

Öğrenciler, protokol katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde diplomalarını alırken, törende Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, İnci Vakfı Onursal Başkanı Şerife İnci Eren, Maxion İnci Alüminyum Genel Müdür Ali Altınkaya konuşma yaptı.

Konuşmalarda "meslek liselerinin memleket meselesi" olduğunun altı çizildi, girişimi sebebiyle kurumlar, özverili çalışmaları sebebiyle de öğrenciler tebrik edildi. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, söz konusu girişim için Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim’e, İnci Vakfı adına Onursal Başkan Şerife İnci Eren’e ve Başkan Ece Elbirlik Ürkmez’e teşekkür sertifikası takdim etti.

"HER İŞLETMEYİ EĞİTİM YUVASI HALİNE GETİRİRSEK BAŞARIRIZ"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, projedeki en önemli hedeflerden birinin otomotiv yan sanayine kalifiye personel kazandırmak olduğuna dikkat çekerek, insanı odaklarına aldıklarını ve devamlı olarak insana yatırım yaptıklarını dile getirdi.

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli olgulardan birinin eğitim olduğunu ve eğitimin kalitesinin, çağdaşlığının, yenilikçiliğinin ve niteliğinin değer kazandığını ifade eden Zaim, "Bugün tüm dünya olarak dijital bir değişim yaşıyoruz ve hepimiz buna uyum sağlamak zorundayız. Bilgi ancak pratiğe, uygulamaya dönüştüğü, diğer bilgileri çıkarmaya başladığı zaman öğrenim haline gelebiliyor. Bu nedenle üniversiteler gibi her işletme de bir eğitim yuvası olmalıdır. Bunu başarabildiğimizde ülke olarak çok büyük bir mesafe kaydetmiş olacağız." diye konuştu.

Yıllardır eğitime verdikleri önem sayesinde dünya çapında örnek olduklarını ve ilk mezunlarını vermelerinden ötürü gurur duyduklarını belirten Zaim, emeği geçenlere teşekkür ederek mezunlara seslendi: "Değerli mezunlarımız siz çok önemli bir iş başardınız. Unutmayın bizim için, aileniz ve ülkeniz için çok önemlisiniz."