“Makinaları Üreten Makinalar” konseptiyle TÜYAP Fuar Merkezi’nde 12-15 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenecek imalat sanayi fuarı WIN Eurasia öncesinde, basın mensuplarının ve fuara destek veren AKDER, ENOSAD, ETMD, MAİB, MAKFED, MİB ve ROBODER gibi derneklerin temsilcilerinin katılımı ve konuşmalarıyla İstanbul Marriott Hotel Şişli’de basın toplantısı gerçekleştirildi.  

“TİCARİ İŞ BİRLİKLERİN ÖNEMİ ARTTI”

Basın toplantısında konuşan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, bilhassa Çin’de yaşanan koronavirüs salgını olmak üzere 2020’nin küresel büyüme beklentilerini olumsuz etkileyecek gelişmelerle başladığına değindi, ancak bu durumun Avrasya bölgesindeki ticari iş birliklerinin önemini daha da arttırdığını ifade etti. 

Kühnel, dünya ticaretinin olağan seyrinde devam edebilmesinde Türkiye gibi hızlı gelişen ülkeler önemli bir rol üstleneceğini ve son teknoloji üretim potansiyelinin sergileneceği fuarın bu yıl da önemli olacağını, sanayinin büyüme hızı ile bağlantılı olarak fuarın da geliştiğini belirterek, fuara 20 ülkeden bin 400 markanın standlı katılım gerçekleştireceğini söyledi.

“CANLI TEST EDİLECEK”

Fuar kapsamında; Endüstri 4.0 Festival Alanı, 5G Arena, Karanlık Fabrika ve WIN 4.0 Uygulama Alanı, Dijital Fabrikalar Özel Alanı ve ENOSAD Forum Alanı gibi özel alanların yer alacağını dile getiren Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın, 5G Arena’da Türkiye’nin ilk endüstriyel 5G uygulamaları olan insan-robot-bulut ve sensör etkileşiminin canlı test edileceğini ifade etti. 

TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTURACAK

Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile organize edilen fuar, Metalworking EURASIA, SurfaceTechnology EURASIA, Welding EURASIA, IAMD EURASIA, IES EURASIA ve CeMAT EURASIA katılımcı ve ziyaretçilerini aynı çatı altında bir araya getirecek.  

Fuarda; metal şekillendirmeden sac işlemeye, otomasyondan robotik ve elektrik-elektronik ekipmanlara, hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar sanayinin bütün alanları yer bulacak.