RTS Robot Teknolojileri Genel Müdürü Tayfun Kesimoğlu, “Makina üretimi yapan veya makinalar ile (tezgahlar) üretim yapan firmalar için, talep doğrultusunda hazırlanacak üretime yardımcı robot sistemleri tasarlayabilmekte ve bunları anahtar teslim olarak devreye alabilmeyiz” dedi.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

ENTEGRASYONDA SÜREÇ NASIL İLERLİYOR?

“Bu kapsamda, özellikle talaşlı imalat yapan makinalar olan CNC freze ve tornaların otomatik beslenmesi başta olmak üzere presler, boru bükme makinaları ve diğer özel makinalara robot entegrasyonu yapıyoruz” diyen Kesimoğlu, “Üretilen ürünlerin adet yoğunluğu, işçilik maliyetleri, iş güvenliği, ergonomi gibi hususlardan kaynaklı olarak birçok firma üretimini otomatikleştirmek ve otomasyon sürecine girmek istemektedir." şeklinde konuştu.

Kesimoğlu, “Firmamız uzman kadrosu ve deneyimlerinden yola çıkarak, yatırım maliyetlerinin ve bunların geri dönüşlerinin belirlenmesi, otomasyon ve robotik sürecin belirlenmesi için yapılacak fizibilite çalışmaları kapsamında uygun robotun belirlenmesi, ilave olarak sistemin işlemesini sağlayacak olan yardımcı birimlerin tasarımı ve imalatı işlerini gerçekleştiriyor. Süreç sonunda tasarlanan robot sistemi çalışır şekilde teslim edilir. Çalışmalar, tasarım ve üretim süreçlerinin tamamında karşılıklı olarak teyitleşilerek devam ettirilir.” diye devam etti.

ROBOT İLE 3 TEZGAHIN EŞ ZAMANLI BESLENMESİ VE BOŞALTILMASI

Yakın dönemde hayata geçirdikleri örnek bir projenin çıktıklarını da paylaşan Kesimoğlu, “Projemizde talep edilen iş, değişken ebatlardaki ürünlerin, CNC freze tezgahına robot ile otomatik olarak beslenmesi şeklinde oluyor. Yapılan bir çalışmada, 30 kg kapasiteli bir robot kullanarak ve bununla beraber tasarlanan özel tutucu ve magazin yapıları ile sistem oluşturulmuş ve devreye alınmıştır. Robot ile 3 tezgahın eş zamanlı olarak beslenmesi ve boşaltılması sağlanmıştır” dedi.

RTS Robot Teknolojileri Genel Müdürü Kesimoğlu, “Güvene ve memnuniyete odaklanan firmamız, yıllar boyu gösterdiği disiplin ve özverili çalışma rutini sayesinde, yatırım yapacak firmaların her zaman yanında olmaya devam edecek” dedi.