Makina üreticileri için üretim hatlarındaki işleri kolaylaştıracak koşulların oluşturulması çok önemli. Bu koşullar sağlandığında üreticiler, mühendislik, tasarım, devreye alma, operasyon, bakım ve servis konularında tasarruf ve verimlilik sağlıyor.

Bu anlamda Schneider Electric’in makine üreticileri için sunduğu yeni bir çözüm olan EcoStruxure Machine Advisor;
•    Akıllı tasarımıyla simülasyon teknolojilerini kullanarak pazarda zaman tasarrufunu,
•    Akıllı mühendislik ile rutin görevleri otomatikleştirerek kalite ve verimliliği arttırmayı,
•    Akıllı devreye alma ile web görselleştirme ve mobil cihazlar aracılığıyla kolay devreye almayı,
•    Akıllı operasyon ile açık standartlar kullanarak makinelerin IT’ye sorunsuz entegre olmasını,
•    Akıllı bakım ile daha hızlı bilgi takibi ve bakım verimliliğini arttırmayı,
•    Akıllı servisler ile makinenizi dünya çapında takip etmeyi ve izlemeyi sağlar.

Machine Advisor makine üreticilerine %30 tasarım ve mühendislik süresinde kısalma, %40 daha hızlı makine entegrasyonu, %50 bakım ve servis süresinde zaman tasarrufu sağlar.

Machine Advisor platformuyla makine üreticileri dünyanın herhangi bir yerindeki kurulu makine için kendisine ve makine operatörlerine yeni hizmetler sağlayabilir.

EcoStruxure Machine Advisor mimarisi takip, izleme ve onarımdan oluşur. Takip bölümüyle ücretsiz olarak makine filonuzu yani ürün ağacı tasarımını, belgelerinizi vb. unsurları yönetebilir, makine üzerinde yapılan tüm aktiviteleri kaydedebilir ya da makine için bakım görevlerini yönetebilirsiniz. İzleme bölümüyle bütün bir makine kullanım döngüsü boyunca makine verilerini toplamaya ve dosyalamaya yardımcı olur. İzleme kısmında yer alan healt arayüzü ile makinanızda meydana gelen aksaklıkları topladığı dataları karşılaştırarak size bilgi verir. Onarım bölümü ile makinelerinizin programlanması için gerekli olan yazılımı kurulum olmadan doğrudan tarayıcıda kullanmanızı ve uzaktan sorun gidererek onarım yapmanızı sağlar. Tarayıcı üzerinden programlamanın en büyük avantajı ise firmware gerektirmemesidir. 

EcoStruxure Machine Advisor bulut tabanlı çalışması sebebi ile topladığı tüm verileri makinenin ömrü boyunca saklar. Kullanıcının güvenliği amaçlı toplanan verilerin ne kadarının paylaşılacağı da kullanıcı tarafından belirlenebilir. 

TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNE HİZMET VERİYOR

Kurulduğu günden itibaren endüstriyel elektrik ve otomasyon alanlarında iş ortaklarına çözümler üretmeye devam eden BOTEK,  Schneider Electric'in Türkiyedeki  en büyük otomasyon bayisi konumunda Türkiye'nin her köşesine hizmet veriyor. Otomasyon sistemlerinde keşif ve projelendirme, programlama ve devreye alma ve teknik destek konularında verdiği hizmetlerle makine üreticileriyle çalışmasını bir çeşit iş ortaklığına dönüştürmüş olan BOTEK, metal işlemeden plastik ve ambalaja, mermerden vinç sistemlerine kadar pek çok sektöre yönelik çözümler sunuyor.

http://www.botekotomasyon.com/