Makina imalatçısı 3 bine yakın firmayı temsil eden 27 derneği çatısı altında buluşturan Türkiye Makina Federasyonu MAKFED’in ev sahipliğinde, makina imalatçıları ve teknoloji tedarikçilerini bir araya getiren Makine Zirvesi İstanbul’daki Fairmont Quasar Hotel’de başladı.

“MAKİNA SANAYİ, DİJİTAL VE YEŞİL DÖNÜŞÜM ROTASINI BELİRLİYOR”

Zirve, MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut birer konuşma yapacak.

HANGİ PANELLER GERÇEKLEŞECEK, HANGİ İSİMLER KATILACAK?

Günün ilk paneli, Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz’un panel başkanlığında “Sıfır Karbon Hedefinde Yeşil Dönüşüm Politikaları” konusunu ele alacak. Panele; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TOBB, TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) Kurucu Direktörü Prof. Dr. Güven Sak ve Makine İhracatçılar Birliği (MAİB) Başkanı Kutlu Karavelioğlu katılacak.

“Sürdürülebilirliğin Finansmanı” başlıklı ikinci panelin anahtar konuşmacısı Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Torun, panel başkanı ise MAKFED Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren olacak. Panelde; Ticaret Bakanlığı, Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü, Yalova Makine İhtisas OSB Başkanı Direnç Özdemir, UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, Asko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Konukoğlu ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Seçil Yıldız panelist olarak yer alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın anahtar konuşmacı olacağı günün kapanış paneli ise “Dijital ve Yeşil Dönüşümde Makineler” başlığıyla gerçekleştirilecek. Dalgakıran Grubu İcra Kurulu Başkanı Steven Young’ın moderatörlüğünü üstleneceği panelin panelistleri arasında; ROBODER Başkan Yardımcısı Ali Şen, ENOSAD Başkanı Hasan Basri Kayakıran, Makina Sanayi Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı Prof. Dr. Erhan Budak, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kemal Ebiçlioğlu, WIN EURASIA Direktörü Murat Bayazıt ve Akışkan Gücü Derneği Başkanı Osman Türüdü bulunuyor.

ENDÜSTRİ RADYO GÜN BOYU CANLI YAYINDA OLACAK

Makine Zirvesi MAKFED Başkanı Dalgakıran’ın kapanış konuşmasıyla sona erecek. Zirvede, gün boyunca Endüstri Radyo programcıları da canlı yayınlarla sektör temsilcisi konuklarını ağırlayarak, zirvenin nabzını tutacak.
 

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP