2018’in ocak-ekim döneminde yüzde 17’lik artışla, 14 milyar dolar ihracat yapan Makina ihracatçıları gözlerini 2023 hedeflerine dikti. Cumhuriyetin 100. Yılı 2023 Hedefi’ne ulaşmak için Makina ve Aksamları İhracatçıları Birliği (MAİB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) güç birliği yapacak.

MAKİNA 2023 HEDEFLERİNİN NERESİNDE?

MAİB Başkanı Kutlu Karavelioğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte EİB Başkanlar Kurulu’nu ziyaret etti. EİB ve MAİB, yıllık 2.2 milyar dolar ihracata imza atan Egeli makine ihracatçılarının ihracat rakamlarını arttırmak için işbirliği kararı aldı.
 
EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, makina ihracatçılarının İzmir ve Ege’de kümelendiklerini, Ege Bölgesi’nde niş işler yapan KOBİ niteliğinde çok başarılı makine üreticileri ve ihracatçıları bulunduğunu, bölgedeki makine üreticilerinin ihracatçı kimlik kazanması için MAİB ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.


 
Türkiye’de üretim ve ihracat yapan 14 bin makina ve aksamları ihracatçılarını temsilen konuşan Makina ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Ege’de yıllık 2.2 milyar dolarlık ihracat yapan 2 bin 300’ün üzerindeki makina ihracatçılarıyla iletişimlerini güçlendirmek için EİB ile işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.
 
Karavelioğlu, MAİB olarak yapacakları fuar, ticaret heyeti organizasyonlarının Ege Bölgesi’nde etkin duyurulması için EİB’den destek talebinde bulundu.