Maden sektöründeki zorlu ortam ve çalışma koşulları kullanılan rulmanlar konusunda yüksek gereksinimlere neden oluyor.  Güvenlik ve arızadan kaynaklı iş kesinti süreleri yüksek maliyetlere sebep olduğu için maden sektöründe kullanılan güç aktarım ürünlerinin sorunsuz çalışması oldukça önemli.
Madencilikte kullanılan güç aktarım ürünleri; yüksek sıcaklık, titreşim ve darbelere karşı dayanıklılık, operasyonel güvenlik, yüksek yük taşıma kapasitesi özelliklerine sahip olmalıdır.

DOĞRU RULMAN SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Rulmanlar, düşük hızlarda ağır yüklere maruz kalmakta ve makinanın sık çalıştırılması ile her bir bileşene fazla yük binmektedir. Ağır şartlara uygun üretilmiş rulmanlar, sürekli titreşim, hatalı hizalama ve şok yüklere karşı aşınma direnci göstererek güvenilir çalışma sağlarlar. Doğru rulman seçiminin kritik önem taşıdığı maden sektöründe zorlu çalışma koşullarına karşın güç aktarım ürünlerinin ömrünü uzatmanın yolu bu ürünlerin doğru kullanılması, bakımlarının doğru yapılması ile mümkün oluyor.

Silkar Endaş uzman kadrosu farklı segmentlerdeki rulman markalarının en tecrübeli ve köklü distribütörü olarak 50 yılı aşkın bir süredir rulman satışı ve eğitimini eşzamanlı sağlıyor. Geniş rulman çeşitliliği ile müşterilerine en uygun rulmanı seçmesini sağladıktan sonra bünyesindeki ENDAŞ AKADEMİ ile eğitim vermektedir. 

Endaş Akademi online eğitimlerine katılarak verimliliğinizi artırabilirsiniz; www.endas.com