Lincoln Electric Türkiye'nin geliştirdiği mobil kaynak eğitim simülatörü VRTEX® 360 Compact, meslek lisesi öğrencileri, kaynak eğitmenleri ve endüstriyel kaynak operatörlerinin gelişimine katkıda bulunuyor.

Kaynak eğitimi uygulamaları için tasarlanan ve sanal kaynak deneyimi sunan simülatör, kaynak havuzunu gerçekçi bir şekilde simüle ediyor.

GERÇEKÇİ BİR BİÇİMDE SİMÜLE EDİYOR

Operatörün torç hareketlerine yanıt olarak kaynak havuzunun sıçrantı oluşumu dahil son derece gerçekçi bir ark oluşturan ve ark sesini simüle edebilen yeni VRTEX® 360 Compact; geri çekilebilir örtülü elektrod pensesi, gazaltı, özlü tel ve TIG torcu ile kaynak torçlarının görünümünü, hissini ve hareketini de gerçekçi bir şekilde simüle ediyor.

MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Yumuşak çelik, alüminyum ve paslanmaz malzeme kaynak uygulamalarını da simüle edebiliyor.

3 YILLIK PARÇA VE İŞÇİLİK GARANTİSİ VAR

Lincoln Electric Türkiye’nin yeni eğitim simülatörü ile sanal kaynak eğitimi öğrencilerin uygulama konusunda yetkinliğini daha da hızlı artmasını sağlıyor. Çok farklı iş parçalarıyla uygulama gerçekleştirme olanağı tanıyan simülatör;

  • Düz parça,
  • bindirme,
  • köşe,
  • oluk doldurma,
  • plaka üstü boru ve boru kaynağı dahil olmak üzere özel prosesleri simüle etmeye imkan veriyor.

Kaynak işleminin yanında oksi-gaz kesme özelliğini de opsiyonel olarak sunan simülatörün, 3 yıllık parça ve işçilik garantisi bulunuyor.

KISA SÜREDE VERİMLİ SONUÇLAR ALINMASINA KATKI SAĞLIYOR

Yeni başlayanlar için temel becerilerden gelişmiş becerilere kadar çok farklı müfredat imkanı sunan simülatör, eğitim ve endüstri arasındaki beceri eksikliğini doldurmaya destek olarak eğitim süresiyle kaynakçının yetişmesini hızlandırıyor.

Ayrıca kaynakçının eğitimi esnasında olabilecek tel, elektrot, gaz gibi sarf malzeme giderlerini de ortadan kaldıran VRTEX® 360 Compact, kaynak eğitiminde gerçek kaynak makinalarından daha kısa bir zamanda daha verimli sonuçlar alınmasına katkı sunarken, gerçek makinalardaki klasik kaynak eğitimine göre daha fazla kaynakçıya beceri kazandırma ve eğitim verme avantajı bulunuyor.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM DENEYİMİNİ OPTİMUM HALE GETİRİYOR

Tahribatsız muayene yöntemi olan eğme testini sanal ortamda simüle ederek kaynakçının anlık yapmış olduğu parçada başarılı ya da başarısız olduğunu test edebiliyor. İş güvenliği açısından herhangi bir risk oluşturmamaktadır.  

Eğitmenin, sanal kaynak ile yapılan uygulamayı harici bir ekrana yansıtma olanağı tanıyarak sınıf ortamı oluşturmasına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda demo moduyla uygulamanın nasıl yapılacağını ya da yapılan uygulamanın tekrar izlenebilmesi için replay modu mevcuttur. Bütün bir sınıfın öğretim ve eğitim deneyimini optimum hale getirmek amacıyla tasarlandı.