Lincoln Electric Türkiye, 9-12 Haziran 2022 tarihleri arasında Bursa TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen Türkiye'nin Bilim Festivali Turkish Airlines 9. Science Expo'ya katıldı.

Firma, organizasyon kapsamında ilk kez gerçekleştirilen ve mesleklerin yarıştığı "Meslekler Yarışıyor Beceri Yarışması"na, Bursa Nilüfer Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Bölümü ile birlikte sponsor olarak destek verdi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TEŞVİK ETMEYİ AMAÇLANIYOR

Yarışma, Türkiye’deki mesleki eğitimin kalite standartlarını yükselterek yeni meslek alanları ve eğitim programları geliştirmek, ulusal ve uluslararası yarışmalara zemin hazırlamak, mesleki ve teknik eğitimi teşvik etmek ve öğrencileri, aileleri, öğretmenleri alanla ilgili olarak bilgilendirmek ve sektör istihdamını arttırmak amacıyla düzenlendi.

Yetenek ve uzmanlığın yarıştığı yarışma kapsamında, Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul/kurumların 16 alanında, ilgili alanların 10. 11. ve 12. sınıflardaki uygulanan programlarda öğrenim gören öğrenci ve kursiyerler yarıştı. 

POWERTEC i320C ADVANCED İLE GAZALTI KAYNAĞI UYGULAMASI YAPTILAR

En yetenekli meslek lisesi öğrencileri, yarışmanın metal teknolojisi kategorisinde, MIG/MAG ve örtülü elektrot kaynağı için Inverter tabanlı kompakt kaynak makinası Lincoln Electric Powertec i320C Advanced ile gazaltı kaynağı uygulaması yaparak dört gün boyunca hünerlerini sergileme fırsatı buldu.

Üyelerini çeşitli Teknik Liselerden öğretim üyelerinin oluşturduğu jüri heyeti, en başarılı kaynağı yapan ilk üç öğrenciyi belirledi ve öğrenciler ödüllendirildi.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

SİMÜLATÖR İLE SANAL ORTAMDA KAYNAK UYGULAMASINI DENEYİMLEDİLER

Diğer yandan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda teknik öğretmen ve öğrenci Lincoln Electric’in sektöre değer katan ürünü VRTEX 360 Compact Kaynak Simülatörü ile sanal ortamda kaynak uygulaması deneyimini yaşadı.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, firmanın standı yoğun ilgi gördü.