Lincoln Electric Türkiye; 10 yılı aşkın süredir T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Eğitici Eğitimleri Projesi"ni bu yıl TOSB İnovasyon Merkezi ve Gebze Mesleki ve Teknik Lisesi Kaynak Atölyesi'nde gerçekleştirdi.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

8 ŞEHİRDE 12 MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENİNE SUNULDU

Proje kapsamında 8 farklı şehirden 12 meslek lisesi öğretmenine teknolojik gelişmeler, kaynak sektöründeki değişen dinamikler ve uygulama alanlarında değişen yapıları içeren bir eğitim sunuldu.

Katılımcıların hem teknik bilgilerini hem kaynak yapabilme becerilerini arttırmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı etkinlikte; Örtülü Elektrot, Gazaltı Kaynak Yöntemleri (MIG/MAG-TIG), Tozaltı kaynak Uygulamaları, Tamir-Bakım Kaynakları gibi eğitim başlıkları yer alırken Oksi-gaz Kesim ve Lehimleme konularında da uygulamalar gerçekleştirildi.

"MESLEK LİSELERİ KRİTİK ÖNEME SAHİP"

Projenin yürütücüsü konumunda yer aldıklarını ve 10 yıldır projeyi büyük bir başarıyla tamamladıklarını dile getiren Lincoln Electric Türkiye Teknik Eğitim Uzmanı Murat Taşocak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Lincoln Electric Türkiye olarak MEB ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında her yıl belirli bir bütçe ile MEB’e bağlı meslek lisesi atölyelerine çeşitli kaynak makine ve sarf malzeme hibeleri gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda teknik kadromuz her yıl meslek liselerini ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geliyor ve onlara hem teorik hem de uygulamaları eğitimler veriyor. Kaynak sektöründe uzman açığının kapatılması ve sektörde kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için meslek liseleri kritik bir öneme sahip. Bu liselerde öğretmenlerin sektördeki yeni teknolojik gelişmeleri takip etmeleri, uygulama yöntemlerindeki değişiklikleri anlamaları ve öğrencilerine aktarmaları çok önemli. Bu nedenle eğitici eğitimlerini çok önemsiyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin de kaynak sektörünü anlamaları, bu sektöre değer katabilecek çalışmalar yapabilmeleri için uygulamalı eğitimler almaları şart. Kaynak simülatörlerimiz, teknik dokümanlarımız ve müfredata ilişkin çalışmalarımızla protokol kapsamında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek kaynağın geleceğine dokunmaya devam edeceğiz.”