Temelleri 1946 yılında Japonya’da atılan Amada, sac işleme makinaları sektöründe dünya öncülerinden biri konumunda. Yeni global standartta lazer kesim makinaları geliştiren firma, ürettiği makinalarına artı değer katıyor.  Makinaya artı değer katan bu özelliklerin başında; alt ağırlık merkezli ve en son teknolojiye sahip birleşik hareketi sağlayan yüksek torklu Fanuc motorlar ve helisel dişli sürücüler geliyor.

Alt ağırlık merkezli Y ekseni son sistem direkt sürücü kullanılarak sınıfının en yüksek eksen hızını ve ivmelenmesini yakalıyor. Ayrıca Amada,  kendi geliştirdiği yeni nesil fiber teknolojisi ile sınıfının en az enerji harcayan lazer makinalarını da piyasaya sunuyor. Bu yeni ürünler, odak noktası mesafesi yaklaşık olarak geleneksel makinadan %30 daha düşük olduğundan ince ve kalın malzemelerin kesimi için dizayn edilmiştir. Bu geliştirme kesim hızını ve kaliteyi artırıyor. Yeni teknoloji lazer ışın kararlılığını, parça kalitesini ve kesim hızında da avantaj sağlıyor.

Kesme kafasının tasarımı, plazma etkisini azaltırken, yüksek frekans (mhz) kullanımı ve gürültü etkisine de duyarlıdır. Bu avantajlar sayesinde hızlı ve verimli çalışan makina performansı isteyen kullanıcılar tarafından , ileri hassasiyet gerektiren ürünlerde Amada tercih sebebi oluyor. Gerek Türkiye’de gerekse de Dünyanın bir çok sanayi merkezinde en kaliteli imalat yapan yerlerinde Amada makinalarını görmek mümkün. Amada’nın çalışma alanlarından bazıları mobil telefonlar, mutfak gereçleri, büro mobilyaları, asansörler, köprüler, uçaklar, makinalar vb. gibi saç ürünleridir.