QT-PRIMOS 50 SG, seri üretim ortamları için tasarlanan kompakt ve yüksek performanslı bir CNC tornadır ve minimum taban alanı gereksinimlerine sahiptir. 5000 dev/dak kapasiteli ana iş milinin yanı sıra rijit entegre iş mili motoru ve INTELLIGENT THERMAL SHIELD, olağanüstü hassasiyette ve yüksek hızlı kesme sağlar. Ayrıca hafif bir makina ön kapısına, ön pencereye, geniş kapasiteli yağ tankına, kolay talaş boşaltma işlevine ve 5 inç boyutunda aynaya sahiptir.

KOMPAKT VE YÜKSEK HIZLI
QT-PRIMOS 150 SG, servo motorlu taret ile donatılmış kompakt bir makinadır. Makina yüksek hızla, olduğu yerde konumlayan tarete ve 4000 dev/dak kapasiteli ana iş miline sahiptir. VC-PRIMOS 400 SG ise kompakt ve yüksek hızlı bir dikey işleme merkezidir. Bu model, yüksek üretkenliğe sahip performans ve daha düşük takım yatırım maliyetleri sağlayan 12000 dev/dak iş mili ve 30 konik iş mili arayüzü ile donatılmıştır.

TAMAMEN ENTEGRE EDİLEBİLİR
Makina, 60 m/dk'lik bir hızlı boşta hareket oranına ulaşabilir ve kesme yapılmayan süreyi azaltarak, üretkenliği ve verimliliği artırabilen hızlı takım değiştirme süresi sağlayabilir. Ayrıca bu son derece kompakt makina, bakım alanı olmayan yan bölümlere ve arka talaş konveyörü boşaltımına sahiptir. Hem tornalama hem de frezeleme yapan verimli bir üretim hattı oluşturmak için VC-PRIMOS 400 SG ve QT-PRIMOS serisindeki makinalar birbirine tamamen entegre edilebilir. PRIMOS serisindeki tüm makinalar, Mazak'ın global üretim standartlarına uygun şekilde üretilmiştir. Böylece, giriş düzeyi fiyatlarına rağmen Mazak kalitesinden hiçbir ödün verilmemiştir.