KPS Grup, global bir firma olma yolunda önemli bir yatırıma imza atarak Romanya'da yeni bir şirket kurdu. Grup, KPS Fasteners S.r.l ismiyle faaliyetlerine başlayan firma ile Romanya'nın yanı sıra Avrupa'daki müşterilerine daha yakın olmayı ve daha hızlı hizmet sunmayı hedefliyor.

"DEPO VE OFİS KURDUK, ÜRETİM YAKINDA"

Sosyal medya hesabından yeni firmalarının kuruluşunu duyuran KPS Bağlantı Elemanları Üretim Müdürü Gürkan Köksal, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün iş hayatındaki en büyük hayallerimizden birini gerçekleştirdik. KPS, global bir firma olma yolunda en büyük adımlardan birini attı. Romanya'ya KPS Fasteners S.r.l olarak açıldık. Artık burada bir depomuz ve ofisimiz var. Yakında belli gruplar için üretim de olacak. Öncelikle bizlere bu imkanı veren değerli müşterilerimize teşekkür ederim."

"GLOBALLEŞME VE ENDÜSTRİ 4.0'A ODAKLANACAĞIZ"

Köksal, daha önce yaptığı açıklamada 2022 yılının kendileri için önemli bir yıl olacağını, tamamen globalleşme ve Endüstri 4.0 üzerine yoğunlaşacaklarını belirtmişti.

Romanya'ya kuracakları tesis ile ilgili bilgiler de veren Köksal, "Orada ve Avrupa’nın kalan bölgelerinde bulunan müşterilerimize hem daha yakın olmak hem de daha hızlı hizmet vermek için depo ve üretim tesisi kuracağız." diyerek tesisin önemini işaret etmişti.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

Köksal ayrıca, üretimdeki kapasite artışı ve yeni hatlarının kurulmasıyla yüzde 25-30 seviyesinde büyüme beklediklerini de ifade etmişti.

BAĞLANTI ELEMANLARI SEKTÖRÜNÜN YÜKSELEN FİRMASI

Faaliyetlerine 1996 yılında başlayan bağlantı elemanları firması KPS, ağırlıklı olarak otomotiv sektörünün bağlantı elemanları alanında odaklanıyor. 

Bursa Nilüfer merkezli firma, 15 bin metrekarelik alanda soğuk dövme ve talaşlı imalat yöntemleri ile üretim gerçekleştiriyor. Soğuk dövmede M2- M30 arası cıvata, somun, perçin, pim ve talaşlı imalatta 3mm’den 200mm’ye kadar birçok çeşit ürünü üretebilen firma, otomotivin haricinde mobilya, pimapen ve endüstriyel sektörlere yönelik de çalışıyor.

Üretiminin yüzde 30’unu Rusya başta olmak üzere, çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.