Omron, geleceğe dönük üretim süreçlerinin anahtarı olarak, küçük ve orta büyüklükteki makinaların esnek bir üretim hattına daha hızlı adapte olabilmesini sağlamaya dönük bir hamlede bulundu. Bu bağlamda, Sysmac makina kontrol portföyüne NX1 Makine Kontrolörünü ekleyerek genişletmiş oldu. Omron’un Sysmac giriş düzeyi yeni kontrolörü NX1; EtherNet/IP ve EtherCAT bağlantısı, hareket kontrolü ve I/O özelliklerini kompakt bir pakette birleştirerek küçük-orta büyüklükteki makine üreticilerine gelişmiş hareket ve pozisyonlama kontrolü sunar. Elektronik kam ve interpolasyon, makinanın hızını ve hassasiyetini artırarak verimliliğin ve kalitenin artmasını sağlıyor. Dahili EtherCAT portu ve harici IO-Link ana ünitesiyle cihazlardan toplanan veriler, dahili EtherNet/IP portu aracılığıyla makinalar arasında paylaştırılabilir durumda. Bu tasarım, kestirimci bakım ve tam entegrasyon sağlayarak makinanın duruş süresinin azaltılmasına ve verimliliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor.

ENTEGRE PLATFORM

Tek bir yazılım altında otomasyon tesisi üzerinde tam kontrol ve yönetim olanağı sağlayan Omron'un entegre otomasyon platformu Sysmac, küresel standartlara ve açık ağlara dayalı programlama, küresel olarak standart bir sistemin oluşturulmasını sağlıyor. Bu platformun merkezinde yer alan makina kontrolörü serisi, tüm makina cihazlarıyla senkronize kontrol olanağının yanı sıra hareket, robotlar, görsel denetim, güvenlik ve veritabanı bağlantısı gibi gelişmiş fonksiyonlar ortaya koyuyor. Birden fazla disiplini bir araya getiren bu kavram sayesinde çözüm mimarinizi basitleştirebilir, programlamayı azaltabilir ve verimliliği optimize edebilme olanağı sağlıyor.

NX1 makina kontrolörü ile birlikte Sysmac otomasyon platformunun amacı, küçük ve orta büyüklükteki makinalar için fonksiyon ve ürün çeşitliliği açısından eksiksiz bir çözüm sağlamaktır. Bu yaklaşım, 8 eksene kadar hareket kontrolünü ve güvenlik ve görsel denetim gibi uygulamaların sorunsuz bir şekilde entegre edilerek, makinanın kurulumunu ve kablolamayı basitleştiren bir çözüm sunmayı içerir. Sysmac Studio, dikey entegrasyon yoluyla tüm makine cihazlarının programlama, izleme ve tanı işlemlerini entegre ederek mühendislik ve hata ayıklama süresini azaltabiliyor. EtherCAT ve IO-Link bağlantıları, verimliliğin artırılması ve kestirimci bakım için sensör düzeyinde üretim verileri sunuyor.

ŞİMDİ KOMPAKT BİR ÇÖZÜMDE

NX1, tamamen Sysmac mimarisine göre tasarlanmıştır ve makinanızı daha hızlı ve daha doğru olarak kontrol etmek için pozisyonlama ve hareket çekirdeğini destekler. Dahili gerçek zamanlı EtherCAT ağı kablolamayı basitleştirir ve 2 ms döngü süresi içinde senkronize eksen kontrolü, uzak I/O ve güvenlik cihazları ortaya çıkarıyor. Hareket kontrolüne yönelik zengin bir fonksiyon blokları seti ve uygulama kütüphaneleri, mühendislik sürenizi azaltmaya yardımcı oluyor. NX1, kompakt bir tasarımda aynı fonksiyonları sunarak, NX/NJ makina kontrolörü ailesini tamamlar ve tüm makinaların hareket, I/O, güvenlik ve görsel denetim gibi fonksiyonlarının tek bir entegre geliştirme ortamı kapsamında senkronize olarak kontrol edilebilmesini sağlar.