Lincoln Electric Türkiye, Askaynak markalı kaynak ve plazma kesme makinaları için garanti süresini 3 yıla çıkarıyor. 

Hizmet kalitesini arttıracak bir değişikliğe giden Lincoln Electric Türkiye, 2020 yılı itibarıyla Askaynak markalı kaynak ve plazma makinalarının garanti politikasında değişiklik yaparak, ürünlerin garanti süresini 3 yıla kadar uzattığını duyurdu.

Bundan böyle şirketin yetkili servisleri tarafından kurulumu yapılan veya garanti kaydı yaptırılan makineler 3 yıl boyunca üretim hatalarına karşı güvence altında olacak. 

Yeni garanti süresi, firmanın yetkili servisleri tarafından kurulan veya yetkili servis tarafından kurulumuna gerek duyulmayan fakat garanti kaydı yaptırılması şartı olan modeller için geçerli olacak. 

Ürünlerin garanti kapsamına alınabilmesi için kurulumlarının yetkili servisler tarafında yapılma koşulu bulunurken, yetkili servis kurulumu gerektirmeyen ürünlerde ise garanti belgesi kaydı talep ediliyor.

30 GÜN İÇİNDE KAYIT YAPTIRILMASI GEREKİYOR

Kullanıcıların aldıkları ürünleri, satın aldıktan sonraki 30 gün içerisinde garanti kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 

Kaydını yaptırmamış olan kullanıcılar, firmanın web sitesi üzerinden "Garanti Belgesi Kayıt Formu"nu doldurarak ya da 0535 945 11 84 numaralı WhatsApp hattına makinaya ait fatura görseli ve seri numara bilgisini fatura tarihi itibarıyla 30 gün içerisinde göndererek kayıt yapabiliyor.

GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA KALAN NEDENLER NELER?

Ürünlerin garanti kapsamı dışında kalmasının nedenlerinden ilki ürünlerin yetkili servisler haricinde kurulması geliyor. 

Ayrıca makinanın kullanım hatası ile arızalanması, arızalanan ürünün faturasının yetkili servise ibraz edilmemesi veya makinanın uygun koşullar altında kullanılmamış olması gibi nedenler de yine garanti kapsamı dışında kalıyor.