MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ MAKİNE SEKTÖRÜNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE ÜRETİM SÜREÇLERİ

Üretim kapasitesi açısından Türkiye’nin lider, Avrupa’nın ise önde gelen kuşeli karton üreticilerinden olan Kartonsan, enerji kesintisi nedeniyle üretimini geçici olarak durdurduğu hattının yeniden üretime başladığını açıkladı. 

DOĞALGAZ ARZ KISITLAMASI ÜRETİMİ DURDURDU

Firmadan Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan açıklamada, üretim faaliyetlerinde doğalgaz kullanılması ve yaşanan doğalgaz arz kısıtlaması nedeniyle 21 Ocak 2022 tarihinden itibaren üretime geçici olarak ara verilen 1 No'lu Karton Üretim hattında, 1 Şubat 2022 tarihi itibarıyla yeniden üretime başlandığı belirtildi.

KAP'a yapılan açıklamada, "1 Nolu Karton Üretim Hattımızda (KM1) 01.02.2022 Tarihi İtibariyle Yeniden Üretime Başlanmıştır. Şirketimizin üretim faaliyetlerinde kullandığı doğalgazın yurtdışından tedarikinde ulusal ölçekte yaşanan doğalgaz arz kısıtlaması sebebiyle, 1 Nolu Karton Üretim Hattımızda (KM1) 21.01.2022 tarihinden itibaren üretime geçici olarak ara verildiği 24.01.2022 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna açıklanmıştı. Doğalgaz tedarikindeki kısıtlamanın azaltılması neticesinde,1 Nolu Karton Üretim Hattında (KM1) devreye alma çalışmaları tamamlanarak 01.02.2022 tarihi itibariyle yeniden üretime başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Daha önce yapılan açıklamada ayrıca, KM1 hattı üretim kapasitesinin 80 bin ton/yıl olduğu ve çalışılamayan günlük süreye bağlı olarak üretim kaybının oluşacağı ifade edilmişti.