Oyak Renault ile gerçekleştirdikleri iş birliği ile üretim yelpazelerine binek otomobilin eklendiğini ifade eden Karsan CEO'su Okan Baş, "Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

YILLIK 55 BİN ADETLİK ÜRETİM HACMİ OLUŞACAK

Bursa'daki üretim tesisinde dünyaca tanınan yüksek teknolojiye sahip toplu taşıma araçlarını üreten yerli üretici Karsan, bunun yanı sıra Türkiye’nin tek bağımsız çok markalı araç üreticisi olarak iş birliği gerçekleştirdiği markalara ait modelleri de üretmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda iş ortakları ve lisansörleriyle otomotivin tüm segmentlerinde yer almayı hedefleyen firma, son olarak Oyak Renault ile 2022 yılının sonundan itibaren geçerli olmak üzere mevcut Renault Megane Sedan otomobilinin üretimi için 5 yıllık anlaşmaya imza attı.

Söz konusu iş birliğiyle yıllık 55 bin adetlik üretim hacminin oluşması beklenirken, firma modelin üretimi için Oyak Renault adına 210 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirecek ve üretilen araç başına da gelir elde edecek. Anlaşma sayesinde ayrıca yaklaşık 800 kişilik ek istihdam sağlanacak.

"ESNEK VE ÇEVİK ÜRETİM KABİLİYETİMİZİ KANITLIYOR"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Karsan CEO'su Okan Baş, iş birlikleriyle üretim yelpazelerine binek otomobillerin de katıldığını ifade ederek, "Ülkemiz açısından önemli bir model olan Renault Megane Sedan'ın üretimini üstlenecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu güçlü iş birliği, uluslararası otomotiv firmalarının hem ülkemize olan yatırım kararlılığını hem de Karsan'ın üretim yetkinliği ve becerisine olan güvenini açıkça bir kez daha gösteriyor. Ayrıca, bugüne kadar ticari araçta uzmanlaşmış olan şirketimizin Oyak Renault için bir binek otomobil üretecek olması da esnek ve çevik üretim kabiliyetimizi kanıtlıyor." dedi.

"EKONOMİMİZE DEĞER KATACAK ÖRNEK BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK"

Firmalarının son 4 yılda yüksek teknoloji atılımı gerçekleştirdiğini söyleyen Baş, iki ayaklı stratejileri çerçevesinde bir taraftan markalarına ait toplu taşıma araçlarını yüzde 100 elektrikli ve otonom olarak geliştirdiklerini, diğer taraftan da üretim deneyimleri ve yetenekleri sayesinde farklı markalara ait üst düzey modellerin üretim süreçlerini fabrikalarında üstlenebildiklerini kaydetti.

Hyundai Motor Company (HMC), Menarinibus ve son olarak Oyak Renault işbirlikleriyle, söz konusu stratejilerinin ne kadar sağlıklı bir şekilde sürdüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Baş, "Bu bağlamda, Renault Megane Sedan modeli üretim kapasitemizin sürdürülebilirliği açısından da büyük önem taşıyor. Türk otomotiv sektörünün lider ve güçlü şirketi Oyak Renault ile yaptığımız bu anlaşmanın Türk ekonomisine farklı açılardan katma değer sağlayan örnek bir iş birliği olacağına inancım tamdır." diye konuştu.

"TANITIMINI YAPMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ"

Üretim kapasitelerini sağlıklı ve verimli olarak yönetmenin yanı sıra yüksek teknolojili toplu taşıma araçlarıyla dünya markası olma yolundaki hedeflerine başarılı bir şekilde yürüdüklerini ifade eden Baş,  yüksek teknolojili toplu taşıma araçlarıyla dünya markası olma yolundaki hedeflerine de başarılı bir şekilde yürüdüklerini söyledi.

Jest Electric ve Atak Electric modellerinin ardından asıl odak noktaları olan Otonom Atak Electric'i dünyanın beğenisine sundukları bilgisini veren Baş, planları arasında Otonom Jest Electric'in bulunduğunu ve bu doğrultuda 2021'de devam ettikleri yatırımlarıyla birlikte kısa süre içinde 12 ve 18 m boyutlarında tamamen elektrikli yeni araçlarını pazara sunacaklarını belirtti.

Baş, "12 metrelik yüzde 100 elektrikli modelimizin üretimine ise başladık. Çok yakında resmen tanıtımını yapmak için gün sayıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. (AA)