Karsan’dan Avrupa’ya 89 adetlik araçtan oluşan Türkiye’nin en büyük elektrikli midibüs filosu teslimatını gerçekleştirdi. Söz konusu filo teslimatı, Lüksemburg’un şehir içi ve şehirler arası hatlarında çalışmak üzere, 6 farklı operatöre toplam 89 adet e-ATAK'ı içeriyor.

"ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA ÜÇ KAT BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Karsan CEO'su Okan Baş, gelecek dönemde de Lüksemburg’daki otobüslerin elektriklenme sürecini hızlandırmaya devam edeceklerini dile getirerek, "Bu yıl bizim için, elektrikli modellerimizle yeni ihracat pazarlarına gireceğimiz ve 2021 yılına göre elektrikli araçlarda üç katı büyüme yakalayacağımız bir yıl olacak." ifadelerini kullandı.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

17 TEMMUZ'DAN İTİBAREN HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Karbon salınımını sıfırlamak üzere çevreci faaliyetlerine hız veren Lüksemburg’da 17 Temmuz 2022 tarihinde hizmet vermeye başlayacak olan e-ATAK’lar ile Karsan, bu teslimat ile birlikte aynı zamanda  Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosuna da sahip oluyor.

"ELEKTRİKLİ DÖNÜŞÜMÜN PARÇASI OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Konuya ilişkin firmanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, filonun büyük bir kısmının kentin elektrikli dönüşümüne öncülük eden operatörlerden Sales Lentz ve Emile Weber’e teslim edilen 89 adetlik e-ATAK projesinin hayata geçirilmesinde büyük rolü olan Karsan’ın Fransa, Lüksemburg, Belçika ve İsviçre distribütörü HCI'aya da teşekkür edildi.

Ayrı yapılan paylaşımda, "Karbon salınımını sıfırlamak üzere çevreci faaliyetlerine hız veren Lüksemburg’a böylesine büyük bir elektrikli otobüs filosunu Karsan olarak teslim etmekten ve elektrikli dönüşümünün bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.